Mintha kicserélték volna a Ferencváros német idegenlégiósát

Emily Bölk kézilabdás családból származik: a szülei is űzték a sportágat, édesanyja részt vett az 1993-as Eb-n, a húga szintén kézilabdázik. A 22 éves német balátlövő tavaly nyáron érkezett a Ferencvároshoz, idén szemlátomást jobb formában játszik, mint ősszel, amikor a járvány alaposan átírta a mérkőzések menetrendjét.

Magyar Nemzet
2021. 01. 13. 16:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly nyáron három német játékos érkezett a Ferencváros női kézilabdacsapatához. Alicia Stolle, Julia Behnke és Emily Bölk közül az utóbbi, a Thüringertől szerződtetett balátlövő volt eddig leginkább hasznára a Fradinak. Az elmúlt hétvégén öt gólt szerzett a CSM Bucureşti elleni BL-csoportmeccsen. Bölk a 2016-os Bajnokok Ligája-győztes román csapat elleni győzelem alkalmával játszott eddig a legjobban a Ferencvárosban. Az érintett szerényen fogadta a dicséretet. – Valóban öt gólt dobtam, de nem lehetek teljesen elégedett a teljesítményemmel, mert elhibáztam két fontos lövést. Ha azok jobban sikerülnek, akkor hamarabb tudtuk volna megfordítani a meccset – mondta érdeklődésünkre a német légiós.

A két bukaresti sztárjátékos, Neagu és Pintea is nehezen tudta tartani a legutóbbi BL-meccsen
Fotó: Fradi.hu

Majd azt firtattuk, vajon mi lehet az oka a látványos formajavulásának. Bölk így válaszolt: – Nyilván kellett egy kis idő a beilleszkedésre; új országban, új csapatban, új edzővel kellett begyakorolnom egy új taktikát, ez nem ment egyik percről a másikra. De egy percig sem aggódtam, tavaly nyáron azért is jöttem a Ferencvároshoz, mert magasabb színvonalú bajnokságban és klubcsapatban akartam fejlődni. Ami pedig a formát illeti: a rengeteg kihagyás, halasztás, variálás a mérkőzések időpontjával sokat kivett belőlünk. Idén kicsit más a helyzet, az Eb után volt egy kis időnk feltöltődni a családdal, és nekem sokat segített, hogy kipihenten vetettem bele magam a munkába – tájékoztatott a játékos.

Könnyen ment a beilleszkedés
Fotó: Fradi.hu

Bölk kézilabdacsaládból származik: édesanyja részt vett az 1993-as Eb-n, édesapja szintén űzte, a húga jelenleg is űzi a sportágat. – Igyekeznek követni a pályafutásomat. Ha rajtuk múlna, az összes meccsemet megnéznék. Annak azért örülök, hogy otthon nem csak a kézilabda a téma.

Tudta, hogy komolyabb csapat a Fradi, mint előző klubja, a Thüringer
Fotó: Fradi.hu

A németeknek nem volt sikertörténet a tavaly decemberi Eb, és mi sem lehettünk büszkék a tizedik helyünkre. A németek elleni hétgólos vereség volt az egyik mélypont, Bölknek pedig az egyik legjobb meccse Dániában. Visszatérve a karácsonyi szünetről, ez a meccs a feledés homályába merült. – A magyar válogatottal egy hotelben laktunk Dániában, szinte mindennap láttuk egymást, de a meccsről nem nagyon volt szó. Visszatérve az ünnepek után sem volt téma. Bár észrevettem, hogy a magyar csapattársaimnak volt már jobb kedve is. De majd a Fradival megmutatjuk – mondta Bölk. Hozzátette, a bukarestiek legyőzése akár szárnyakat adhat a csapatának. Egyébiránt komoly sorozat vár a zöld-fehérekre: a következő harminc napban itthon a Győrrel és a Siófokkal, a BL-ben oda-vissza a Metzcel és a Kristiansanddal játszanak. – Az elmúlt hétvégén a Metz egy góllal legyőzte a csoportelső Rosztov-Dont, mi annak idején egy góllal kaptunk ki ősszel az oroszoktól, ebből is látszik, hogy milyen apró különbségek vannak a csoportunkban. Kemény időszak vár ránk, ez nem vitás. Azon leszünk, hogy a Rosztov nyomába eredjünk – vázolta a célokat Emily Bölk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.