Nadal feltámadt, Djokovics sem bírt Thiemmel

2019. 11. 14. 10:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

még soha nem tudta megnyerni az évzáró tenisz vb-t. A 19-szeres Grand Slam-győztes spanyol idén is közel állt ahhoz, hogy két mérkőzés után hazakullogjon a londoni O2 Arénából. Miután az első meccsét elveszítette Alexander Zverev ellen, a Danyiil Medvegyev elleni párharc jelentősége felértékelődött: egy esetleges vereség a kiesését jelentette volna. Az idei US Open döntőjében Nadal öt játszmában nyert Medvegyev ellen, idén nem sokon múlott, hogy három játszmában vereséget szenvedjen. Az első szettet rövidítés után elvitte az orosz, Nadal 6:3-mal egyenlített. A harmadik szettben 5:1-re is vezetett az orosz, de innen is volt visszaút: a spanyol adogatóként meccslabdát hárított, és ettől lendületbe jött, 5:5-nél érte utol ellenfelét, végül rövidítésben nem hagyott esélyt Medvegyevnek. Nadal 7:6, 3:6, 7:6-ra győzött, ellenfele két vereséggel búcsúzott. A világelső spanyol holnap Sztefanosz Cicipasz ellen harcolhatja ki az elődöntőbe jutást.

A másik csoportban Dominic Thiem nem tréfál. A bécsújhelyi születésű játékos bombaformában érkezett Londonba, után Novak Djokovicsot is legyőzte. A Grand Slam-rekorder ellen két játszmában diadalmaskodott, kicsit nehezebb dolga volt a korábbi világelső ellen. A kedden lapzártánk után befejeződött mérkőzésen mindkét játékos brillírozott. Az első szett rövidítésében elég volt egy hiba Thiemtől, Djokovics „minibrékkel” 7-5-re behúzta az első játszmát. A fiatal osztrák nem tört meg, emelte a játéka színvonalát, a következő szettet 6:3-ra nyerte meg. A döntő játszma ismét rövidítésben dőlt el – az osztrák javára, aki 6:7, 6:3, 7:6-ra győzött. Dominic Thiem két győztes mérkőzéssel biztosan elődöntős, a ma esti Federer–Djokovics rangadó dönt a másik továbbjutó személyéről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.