„Nem vagyok oltásellenes!” – cáfol a magyar kajakos

Szombaton a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szűkszavú közleményben tudatta, hogy Schmid Julia mégsem indul a tokiói olimpián, mert a kajak-kenu szlalom szakágban kvótás versenyző nem volt hajlandó eleget tenni a koronavírus elleni védettség feltételének. Az osztrákoktól honosított sportoló kifakadt és cáfol, szerinte összezúzták az olimpiai álmait.

Magyar Nemzet
Forrás: Blikk2021. 07. 20. 9:40
null
Forrás: canoeicf.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MOB szombati közleménye alapján megírtuk a hírt, hogy Schmid Julia nevezését visszavonták, ám a 33 éves sportoló tegnap hazatért Tokióból, és feldúltan nyilatkozott a Blikknek.

„Egyáltalán nem! Sőt, épp ellenkezőleg!” – válaszolta Schmid Julia arra a kérdésre, hogy oltásellenes-e. „Egy bécsi klinikán dolgozom állatorvosként, tisztában vagyok vele, mennyire fontos a vakcina.”

Azt is megmagyarázta, hogy akkor miért nem oltatta be magát eddig a koronavírus ellen, noha a MOB július 9-én arról döntött, hogy ezt minden magyar induló számára kötelezően előírja.

„Viszonylag későn szereztem meg a kvótát, sok versenyen vettem részt, és amikor lett volna lehetőségem oltatni, migrénes fejfájással küzdöttem, hánytam, ágyhoz voltam kötve” – árulta el Schmid. „Mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nem tette kötelezővé a vakcina beadását, és ekkor még a MOB-nál sem volt szó erről, július elején nyugodtan utaztam el Japánba edzőtáborozni. A terv az volt, hogy a tokiói játékok után beoltatom magam.”

Állítása szerint a MOB bő egy hete értesítette e-mailben, hogy be kell oltatnia magát, és jelezték, küldenek neki Tokióba vakcinát. Szombaton fel is keresték a hotelben, hogy beoltsák, ám ő ezt visszautasította, hiszen a versenyekig már nem alakult volna ki a védettsége, ugyanakkor az esetleges mellékhatások veszélyeztették volna a szereplését.

„Nem én döntöttem úgy, hogy lemondok a szereplésről, kényszerhelyzetbe hoztak” – jelentette ki Schmid. „Még mindig nem akarom elhinni, hogy összezúzták az olimpiai álmomat. Összetörtem, elveszettnek érzem magam. Egy olimpiai szereplés mögött valójában nem egy-két év munkája van. Én tíz esztendeje gyakorlatilag napi kétszer edzem a civil munkám mellett. Nagyon nehéz ezt megemészteni.”

A furcsa ügy eredményeként 173 fősre olvadt a magyar olimpiai csapat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.