Némi csalódottság, jogos büszkeség

A Fradinak nincs oka szégyenkezni. Jól játszott, sőt – igaza van Szergej Rebrov vezetőedzőnek – most a legjobban a bolgár bajnokkal vívott négy mérkőzés közül.

Magyar Nemzet
2019. 12. 14. 7:06
null
A Fradi karnyújtásnyira volt a továbbjutástól Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a szlovén játékvezető az első félidő derekán Isael lövése után kezezésért megadja a nyilvánvaló büntetőt, ha Botka szinte rögtön ezután nem szórja el a labdát, ha később Frimpong nem a kapufát találja telibe, ha a második félidőben Isael nem hagyja ki az ordító ziccert… – akkor talán másként alakul a Ferencváros utolsó mérkőzése a Ludogorec vendégeként a labdarúgó Európa-liga H csoportjában. Ám a Fradinak így sincs oka szégyenkezni.

Jól játszott, sőt – igaza van Szergej Rebrov vezetőedzőnek – most a legjobban a bolgár bajnokkal vívott négy mérkőzés közül. Noha fordítani már nem volt esélye, az utolsó pillanatig hajtott, s legalább 1-1-es döntetlenre mentette a találkozót.

A Fradi karnyújtásnyira volt a továbbjutástól
Fotó: MTI/Kovács Tamás

– Egyszerre kavarog bennem a csalódottság és a büszkeség – mondta a találkozó után aki nemcsak a kapuban, hanem az interjúzónában is rendszeresen magabiztosan teljesít. Igen, ma még lehetnek csalódottak a ferencvárosiak, hiszen karnyújtásnyira voltak a továbbjutástól; ami talán nem is csütörtökön Razgradban úszott el, hanem két hete, amikor az utolsó pillanatokban csúszott ki a győzelem a kezükből az Espanyol ellen.

Ám holnap már büszkék lehetnek magukra, hiszen nagyszerűen helytálltak az Európa-ligában, hét pontot szereztek, a hat meccsből négy döntetlen mellett egyet megnyertek, szintén csak egyet vesztettek el, s a harmadik helyre futottak be a H csoportban, amely így végződött: 1. Espanyol 11 pont, 2. Ludogorec 8, 3. Ferencváros 7, 4. CSZKA Moszkva 5.

– Nem szerencsével értük el ezeket az eredményeket. Megtapasztalhatták a játékosok, milyen érzés ilyen atmoszférában futballozni, az Európa-liga más szint. Büszke vagyok a csapatra, mert a nemzetközi porondon tizennégy találkozóból csak kettőt veszítettünk el, ami azért nem rossz eredmény. Mindenképpen szeretnénk visszatérni a nemzetközi kupák csoportkörébe – összegezte Rebrov a csapata szereplését, hozzátéve, még egy meccs hátravan az őszi szezonból a bajnokságban, s utána jöhet a megérdemelt pihenő.

A Fradi az NB I-ben vasárnap Diósgyőrben egyben a magyar futballévet is zárja, legfőbb riválisa, a Fehérvár szombaton Kisvárdán lép pályára.

NB I, a 16. forduló programja. Szombat: Paks–Mezőkövesd 17.00, Kisvárda–Fehérvár 17.00 (tv: M4 Sport), Puskás Akadémia–ZTE 17.00, Kaposvár–Debrecen 17.00, Honvéd–Újpest 19.30 (tv: M4 Sport); vasárnap: Diósgyőr–Ferencváros 18.00 (M4 Sport). Az élcsoport: 1. Ferencváros 33, 2. Fehérvár 29, 3. Mezőkövesd 28, 4. Puskás Akadémia 25.

Komoly bevétel

A Ferencváros 1,77 milliárd forintot keresett a nemzetközi kupaporondon. A korábbi, BL-selejtezős szereplésért, illetve az El-csoportkörbe jutásért kapott pénzdíjon (1,34 milliárd forint) felül további 1,33 millió eurót (437 millió forintot) kap a csoportkörös teljesítménye után. (Itt a győzelem 570 ezer eurót, a döntetlen 190 ezer eurót ért.) Ehhez az összeghez még hozzájön a közvetítési díjakból és a jegyeladásokból származó bevétel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.