Női junior kézilabda Eb – Az oroszok legyőzésével döntős a magyar válogatott

A magyar válogatott 29-27-re legyőzte Oroszország csapatát pénteken a Győrben zajló női junior kézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében.

Forrás: MTI2019. 07. 19. 19:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat legutóbb május közepén találkozott egymással, akkor a magyarok 38-23-ra győztek, és ezúttal is remekül kezdtek (5-1), sőt Herczeg Lili bravúros védéseire alapozva tovább növelték a különbséget a szünetig (19-12).

A második félidőben nagyon sokat hibáztak a házigazdák, az első hét percben például egy gólt sem dobtak. Az oroszok előbb 20-19-re felzárkóztak, majd egyenlítettek, sőt az 53. percben a vezetést is átvették (24-23). A rendkívül szoros és izgalmas hajrában emberelőnybe kerültek a magyarok, és ezt kihasználva végül kicsikarták a győzelmet.

A legeredményesebb magyar játékos Kácsor Gréta volt hat góllal. Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata a csoportkörben Ausztriát, Montenegrót és Spanyolországot, a középdöntőben pedig Norvégiát és Romániát győzte le, vagyis továbbra is százszázalékos a tornán. A döntőt vasárnap 17.30-tól rendezik az Audi Arénában.

Eredmény, elődöntő:

Magyarország-Oroszország 29-27 (19-12)

később:

Hollandia-Norvégia 20.30

a vasárnapi program:

a 3. helyért 15.00

döntő 17.30

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.