A tokiói kvóta után a tornagyőzelmet is behúzta válogatottunk

A tavalyi budapesti Európa-bajnokság bronzmérkőzését ismételték meg a trieszti olimpiai kvalifikációs torna döntőjében, és ahogy akkor, úgy vasárnap este is a magyar női vízilabda-válogatott ünnepelhetett, miután 13-11-re verte Hollandiát.

Magyar Nemzet
2021. 01. 24. 21:44
válogatott
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közelmúlt eredményei Bíró Attila tanítványainak kedveztek a hollandokkal szembeni mérkőzés előtt. Egy nap híján egy évvel ezelőtt az Európa-bajnokság bronzmérkőzésén 10-8-ra, egy hónappal később pedig a Világligában 12-7-re nyertek a mieink; utóbbi volt a magyar válogatott utolsó meccse a tizenegy hónapos szünet előtt.

Vasárnap az olimpiai kvalifikációs torna fináléjában találkozott újra egymással a holland és magyar válogatott, amelyek már egy nappal korábban kvótát szereztek a tokiói játékokra, így a szinte tét nélküli döntőre mindkét együttes felszabadultan készülhetett.

Az elődöntőhöz hasonlóan a finálét is gyors góllal nyitotta a magyar válogatott, a hollandok viszont szívósabb ellenfélnek bizonyultak az olaszoknál, így fej-fej mellett haladt a két csapat, és 4-3-as magyar vezetéssel zárult a negyed. Az első felvonás gyakori gólváltásai után a másodikban kicsit lassult a tempó, találatok helyett kihagyott helyzetek jellemezték az első perceket. Végül a hollandok törték meg a jeget, és egyenlítettek ki, de válogatottunk a nagyszünet előtt visszaállította az egygólos előnyt. (6-5)

A harmadik negyedben sikerült három gólra elhúzni, s bár az utolsó játékrészt a holland válogatott nyerte, ezzel együtt az egyenlítés közelébe nem tudott kerülni. Így a kvótaszerzés után a cseresznyét is feltette a torta tetejére a magyar csapat, és tornagyőztesként térhet haza a trieszti tornáról. Keszthelyi Rita emellett gólkirálynői címet is szerzett, korábbi 26 találatához a döntőben kettőt tett hozzá.

– Úgy gondolom, a mai meccs bebizonyította, hogy a felkészülésünk hibátlan volt. A tegnapi ünneplés után mindkét csapat, a holland és a magyar válogatott is kitett magáért. Elég komolyan megünnepeltük a kijutást az olimpiára és ezután erőnlétben sikerült felülmúlni a hollandokat. Mindenképpen örülök ennek – olvasható Bíró Attila szövetségi kapitány értékelése a VLV portálon.

Hollandia–Magyarország 11-13 (3-4, 2-2, 3-5, 3-2)

Gólszerzők: van der Kraats 5, Keuning 3, M. Megens 1, van der Sloot 1, Sleeking 1, ill. Garda 3, Keszthelyi 2, Leimeter 2, Rybanska 2, Gurisatti 1, Szücs 1, Parkes 1, Illés 1

Eredmények:

a 3. helyért:

Görögország–Olaszország 10-4 (4-1, 0-1, 4-1, 2-1)

az 5. helyért:

Franciaország–Kazahsztán 12-10 (3-1, 3-3, 3-4, 3-2)

a 7. helyért:

Izrael–Szlovákia 13-10 (2-1, 1-4, 5-3, 5-2)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.