Oenning az unokáknak is mesél majd erről a meccsről

A Magyar Kupa-győztes Újpest a bajnokságot is győztes meccsel zárta. Michael Oenning és Waltner Róbert szerint is jól szórakoztak a lelátóra visszatérő szurkolók.

Magyar Nemzet
2021. 05. 09. 9:51
Oenning és a csapat
Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tét nélkül, felszabadultan játszhatott az NB I utolsó fordulójában egymás ellen az Újpest és a Zalaegerszeg, ez pedig meg is látszott a játékon. A találkozó kilenc gólt és több fordulatot hozott, végül az utolsó perces győztes találatnak köszönhetően a Magyar Kupa-győztes lila-fehérek ünnepelhettek 5-4-es győzelmet.

– Tipikusan az a meccs volt, amit nagypapa korunkban, a fotelben üldögélve elmesélhetünk az unokáinknak: bezzeg akkor, 2021. május 8-án micsoda fantasztikus meccset vívtunk az ellenfelünkkel! – fogalmazott szentimentálisan az Újpest német vezetőedzője, Michael Oenning. – Láthattuk azt is, mit jelent, ha visszajönnek a szurkolók a stadionba, micsoda plusz erőt és támogatást nyújt a gárdának. Igen, hullámzó volt a teljesítményünk, de nem adtuk fel, mindenhonnan visszakapaszkodtunk. A mai meccs legfőbb tanulsága számomra, hogy milyen jó az összhang a csapaton belül, mennyire küzdenek egymásért a játékosok – így nyerhettük meg a Magyar Kupát, s most szerezhettünk egy olyan győzelmet, amellyel a hatodik helyen végeztünk a tabellán.

Oenning a téli szünetben vette át az Újpest irányítását, és a nehéz kezdet után a hatodik helyig és MK-trófeáig vezette a csapatot. Waltner Róbertet szintén idény közben nevezték ki a ZTE kispadjára, és a feladatát ő is végrehajtotta, hiszen benntartotta az élvonalban az együttesét. Ettől függetlenül az utolsó fordulóban is pontot szerzett volna csapatával.

– A vereség mindig fájó, a szerencse ezen a mérkőzésen az Újpest mellett állt. Azt kértem az öltözőben, higgyünk abban, hogy még akár fordítani is lehet, de minimum ikszre hozni az eredményt, s a második félidőt próbáljuk megnyerni. Ez sikerült, de pontot sajnos nem kapunk érte. A döntetlen igazságosabb lett volna, ráadásul nekem most azt mondták, hogy a negyedik gólnál az újpesti játékos kézzel vitte el a labdát. Ellenben szép gólok születtek, a nézőknek biztos tetszett ez a mérkőzés. Mivel kikaptunk, nekem annyira nem, de azért voltak pozitív dolgok is. Nincs okunk lehajtott fejjel távozni.

A meccset kettő, a bajnokságot összesen tíz góllal zárta a húszéves Szánthó Regő, aki a Ferencváros kölcsönjátékosaként szerepelt Zalaegerszegen. Waltner Róbert bízik benne, hogy a következő idényben is együtt dolgozhat a tehetséges futballistával.

– Nagyon tehetséges játékos, aki szép jövő előtt áll. Azt gondolom, a fejlődése szempontjából jót tenne neki, ha még egy évet nálunk maradna. Én számítok rá, de ha az FTC úgy dönt, hogy visszarendeli és ott tartja, akkor sok sikert kívánunk neki, bár én ezt sajnálnám. Jól dolgozik, bizonyított ebben az évben, de még egyszer mondom, szerintem szüksége lenne még egy ilyen idényre, hogy magasabb szintre léphessen – mondta Waltner Róbert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.