A Fradi elleni 0-4 után kevesen hittek az Újpest edzőjének, végül neki lett igaza

Michael Oenning visszautalt a saját mondataira: amikor átvette az Újpestet, kijelentette, hogy kupát akar nyerni. A német szakember a Fradi elleni 0-4 után is azt mondta, hogy jó úton járnak. Az élet őt igazolta, az Újpest 1-0-ra legyőzte a Mol Fehérvárt a labdarúgó Magyar-kupa döntőjében.

Szilágyi
2021. 05. 04. 6:22
Videoton_Ujpest_Magyar_Kupa
Előbb bentmaradtak, aztán megnyerték a Magyar-kupát Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Magyar-kupa döntője után a szezon közben kinevezett újpesti edző, Michael Oenning elégedetten értékelt. A német szakember kiemelte, hogy amikor átvette a csapatát, megpróbálta elmagyarázni a játékosainak, hogy a kupagyőzelem lehet az esélyük, hogy kijussanak a nemzetközi porondra. És ez tulajdonképpen bejött, a Puskás Arénában 1-0-ra nyertek a Mol Fehérvár ellen. – Mikor idejöttem, kijelentettem, hogy szeretném megnyerni a Magyar-kupát. Azt magyaráztam a játékosoknak, hogy higgyenek ebben, mert van benne ráció. A Fradi elleni 0-4-es vereség után is azt mondtam, hogy jó úton járunk, pedig akkor nagyon kevesen osztották ezt a véleményt. Az a fajta stílus, amit én képviselek, sok hozzáadott értéket, rengeteg feladatot ró a csapatra. Sokat, tényleg nagyon sokat dolgoztunk, és ennek meglett az eredménye. Gondoljanak bele, mi lett volna, ha az elmúlt bajnoki fordulóban Diósgyőrben nem sikerült volna pontot szereznünk? Akkor most itt állnánk a csapattal, és nem tudnánk önfeledten örülni a kupagyőzelemnek, mert az utolsó fordulóban a kiesés elkerüléséért kellene játszanunk. Szerencsére nem így alakult. A fiúk boldogok, megérdemelten, jogosan ünnepelnek. Én is csatlakozom hozzájuk, ha csak addigra nem fejezik be az ünneplést – mondta Michael Oenning a Magyar-kupa döntő utáni hivatalos sajtótájékoztatón.

A liláké lett a kupa
Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

Kollégája, Szabics Imre vezetőedzőként az első trófeáját nyerhette volna meg a Mol Fehérvárral, de ez nem sikerült.

Szabics (öltönyben) gratulált az Újpestnek, korábban váratlanul lecserélte Nikolicsot
Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

A Vidi mestere elmondta, hogy természetesen csalódottak az elveszített döntő miatt, de magukban keresik a hibát, „tisztelettel győznek és büszkén veszítenek”. – Az első félidőben domináltunk, rendben volt a játékunk. A másodikban viszont nem találtuk a jó megoldásokat, ami görcsössé tett minket, az Újpest pedig percről percre belejött a mérkőzésbe. Természetesen van hiányérzetem, sokat kell dolgozunk azon, hogy ilyen helyzetekben megtaláljuk a megoldást egy mélyen védekező csapat ellen – mondta Szabics.

Oenning bő fél év alatt ráncba szedte az Újpestet
Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

Labdarúgó Magyar-kupa döntő: Újpest–Mol Fehérvár 1-0 (0-0, 0-0), hosszabbítás után, Puskás Aréna hatezer néző, vezette: Bogár. Gólserző: Kastrati (101.).

A Magyar-kupagyőztes Újpest a következő szezonban a Konferencia-ligában indul a nemzetközi porondon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.