Örök barátságban a videóbíróval

Igaza lett Gerard Piquének, a sevillai 0-0-s döntetlen után pesszimistán nyilatkozó Barcelona-csapatkapitánynak: nehezen fog pontot veszíteni a La Liga hátralévő fordulóiban a nagy rivális Real Madrid. Nem elég, hogy a fővárosiak jobb formában vannak a katalánoknál, még onnan is segítséget kapnak, ahonnan nem feltétlenül kellene. Ahogy vasárnap éjjel, San Sebastianban is.

Ch. Gáll András
2020. 06. 22. 6:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Örök barátságban van a Real Madrid az égiekkel, sőt most már azt is kijelenthetjük, hogy a VAR-ral is. Vasárnap éjjel ugyanis úgy győzött 2-1-re az Anoetában a Real Sociedad ellen, hogy három vitás esetben is igénybe kellett venni a videóbírót, és a technika – pontosabban a felvételeket kiértékelő személyzet – mindannyiszor a fővárosiaknak segített. A háromból két esetben jogosan, de az elsőnél, a tizenegyesnél minimum vitatható módon, ismét táptalajt adva a Katalóniából szőtt összeesküvés-elméleteknek.

Sergio Ramos gólöröme Fotó: Realmadrid.com

Az alaphelyzet egyértelmű volt: ha győz a Madrid, átveszi a vezetést a tabella élén, mert bár a gólkülönbsége is rosszabb és kevesebb győzelme is van, mint a Barçának, az egymás elleni eredmények (0-0, 2-0) Benzemáéknak kedveznek. Meg a VAR is. Mint a 48. percben, amikor könnyen lehet, hogy Diego Llorente hozzá sem ért Vinicius Juniorhoz, Estrada Fernández játékvezető mégis büntetőt ítélt, amit Sergio Ramos magabiztosan értékesített. A legszebb az egészben: a bíró katalán... A gyanús büntető 2:35-nél:

A második vitatott szituáció a 68. percben következett, amikor a nem sokkal korábban becserélt Januzaj 18 méterről a bal sarokba lőtt, de Fernández röpke videózás után megsemmisítette a baszkok egyenlítő gólját, mert Mikel Merino valóban leshelyzetben volt. Csakhogy a huszadik ismétlés után sem tűnt egyértelműnek, hogy akadályozta volna Courtois-t a kilátásban… Íme:

Aztán eljött a 70. perc, amikor Benzema vállal (vagy felkarral?) szelídített meg egy beadást, majd ügyesen visszahúzta a labdát, ezzel 2-0-ra alakítva az állást. Ezt is visszanézték, és úgy tűnik, ezúttal jogosan ítélték meg a gólt. Ezért:

Ezek után már hiába szépített Merino a 83. percben, nem maradt idő az egyenlítésre:

A VAR-ral örök barátságban élő, és az élre ugró madridiak örömét némiképp beárnyékolta, hogy a csapatkapitány Sergio Ramos súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, és lebicegett a pályáról.

La Liga, 30. forduló, pénteken játszották: Málaga–Villarreal 0-1, Mallorca–Leganés 1-1, Sevilla–Barcelona 0-0. Szombaton játszották: Espanyol–Levante 1-3, Athletic Bilbao–Real Betis 1-0, Getafe–Eibar 1-1, Atlético Madrid–Real Valladolid 1-0. Vasárnap játszották: Celta Vigo–Deportivo Alavés 6-0, Valencia–Osasuna 2-0, Real Sociedad–Real Madrid 1-2. Az élcsoport: 1. Real Madrid 65, 2. Barcelona 65 pont, 3. Atlético 52, 4. Sevilla 52.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.