Pontgyűjtés hazai tatamin

2019. 07. 11. 13:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még májusban a kínai Grand Prix-vel a második szakaszába fordult a cselgáncsozók kétéves olimpiai kvalifikációs sorozata, már teljes értékű pontokért zajlik a küzdelem (az első esztendőben szerzetteket megfelezik), így aztán a péntektől vasárnapig zajló, immár ötödik budapesti GP-re minden eddiginél népesebb mezőny dübörög be a Papp László sportarénába. Előzetesen 88 ország 654 dzsúdósa regisztrált, és nem lehet panaszunk a minőségre sem. A riói olimpia aranyérmesei közül öten lesznek itt, de említhetnénk hét másik versenyzőt, akik a 2017-es budapesti vb-n álltak a dobogó legfelső fokán. A tizenkét „nagyágyú” között hét japán található, a sportág első számú nagyhatalma nem cserkészcsapattal érkezik hozzánk.

Kontinensünk legjobbjainak két és fél héttel a minszki Európai Játékok – ami egyúttal az idei Eb is volt – után kellene újból csúcsformában lenniük. Válogatottunk esetében mindenesetre bízhatunk abban, hogy most jönnek majd az eredmények, mert a fehérorosz fővárosban egyetlen érem jutott a mieink­nek, a férfiak 81 kg-os súlycsoportjában Ungvári Attila a harmadik helyen zárt. A hét végén mellette testvérétől, az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklóstól (73 kg), a ­vb-2. Tóth Krisztiántól (90 kg), a nőknél az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Évától (48 kg) és a vb-3. Karakas Hedvigtől (57 kg) remélhetjük leginkább, hogy felkapaszkodnak a dobogóra, így közelebb kerülnek a tokiói olimpiai részvételhez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.