Folytatta rossz sorozatát a Liverpool, örülhet a City

Gól nélküli döntetlent játszott a Liverpool és a Manchester United az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában. A címvédő ezzel visszacsúszott a harmadik helyre, míg Ole Gunnar Solskjær csapata továbbra is vezet, de egyre szorosabb az állás az élmezőnyben.

Magyar Nemzet
2021. 01. 17. 19:37
Liverpool, Manchester United
Thiago Alcantara és Paul Pogba a lefújást követően Fotó: EPA/Phil Noble
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú évek óta nem volt ekkora tétje a Liverpool és a Manchester United találkozójának, mint most, hiszen a 19. forduló előtt mindössze három pont választotta el őket egymástól. Ezzel mindkét csapat tisztában volt, hatalmas iramban indult a mérkőzés, alig állt a játék. Minden mutatóban a házigazda volt fölényben, lövésekkel is inkább ő próbálkozott (9-1), a kaput viszont csak egyszer találta el. A vendégek pedig egyszer sem, leginkább lesekben „jeleskedtek”: 7-1-re vezettek.

A második játékrész kevésbé látványos játékot, de jóval több és nagyobb helyzetet hozott, főleg manchesteri oldalon. A Vörös Ördögök a bajnoki meccseik utolsó tizenöt percében az egész idényben nagy kedvvel játszanak, ezt ma is igazolták. A 75. perc után Bruno Fernandes és Paul Pogba lábában is ott volt a győztes gól, azonban mindkét alkalommal bravúrral védett. A Liverpool nem tudott igazán veszélyes helyzeteket kialakítani, így a Premier League-ben sorozatban harmadik találkozóját zárta gól nélkül, és immár négy bajnoki óta nyeretlen. Újabb pontvesztésével a Leicester is elé került a tabellán, este pedig a Manchester City is megelőzheti.

Thiago Alcantara és Paul Pogba a lefújást követően
Fotó: EPA/Phil Noble

A Manchester United is fanyaloghat, hiszen a Liverpool mezőnyfölénye ellenére a vendégcsapat állt közelebb a győzelemhez. Ole Gunnar Solskjær gárdája továbbra is őrzi első helyét a tabella élén, de előnye két pontra olvadt a Leicester előtt.

Végeredmény:

Liverpool–Manchester United 0-0

PREMIER LEAGUE, 19. FORDULÓ:

Sheffield United–Tottenham Hotspur 1-3 (0-2)

Leicester City–Southampton 2-0 (1-0)

Fulham–Chelsea 0-1 (0-0)

Leeds United–Brighton 0-1 (0-1)

West Ham United–Burnley 1-0 (1-0)

Wolverhampton Wanderers–West Bromwich Albion 2-3 (2-1)

vasárnap játsszák:

Manchester City–Crystal Palace 20.15 (tv: Digi Sport 3)

hétfőn játsszák:

Arsenal–Newcastle United 21.00 (tv: Spíler 1)

Az Aston Villa–Everton találkozót elhalasztották.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.