Risztov Éva bajnokok ösztönzésére vállalt komoly feladatot

Elnökségi tagnak választotta a MÚSZ közgyűlése Risztov Évát. A londoni olimpia 10 kilométeres nyíltvízi versenyének a győztese eddig a szövetség Olimpiai Bajnokok Testületének a vezetője volt, az új megbízatása viszont nagyobb felelősséggel jár.

Magyar Nemzet
Forrás: SzPress Hírszolgálat2020. 09. 29. 14:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Risztov Éva , Gyurta Dániel, Rózsa Norbert, Wladár Sándor olimpiai bajnokok, Verrasztó Zoltán ezüstérmes – akad tehát bőven veretes, tekintélyes nevű egykori klasszis a Magyar Úszószövetség hétvégén megválasztott új elnökségében. Risztov Éva eddig az Olimpiai Bajnokok Testületét vezette, és rengetegen biztatták, hogy induljon az elnökségi tagságért, ami új kihívást jelent a 35 éves bajnoknak.

 

Fotó Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

 

– Már arra is büszke voltam, hogy a nevem felkerült az elnökségi tagságra pályázók listájára, megválasztásomat pedig eddigi sportsikereim és a munkám nagy elismerésének tekintem – hangsúlyozta az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó olimpiai bajnoknő, aki három évvel ezelőtt fejezte be a pályafutását. – Minden tudásomat és tapasztalatomat latba vetve szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy ennek a pokolian nehéz és kiszámíthatatlan évnek a végén ne azért kelljen keseregnünk, hogy hány versenyző és edző távolodott el a sportágunktól, hanem annak örülhessünk, hogy a sorok nem ritkultak meg. Venni kell a fáradságot, ahogy azt Kovács Ági olimpiai bajnoktársam már sokszor megtette, elmenni a Budapesthez közeli és a távol eső műhelyeinkbe is, felkeresni a jövő ifjú bajnokait és a mestereiket, biztatni és lelkesíteni őket. Nekik nagyon sokat számít, hogy kik, mennyire hiteles emberek szólnak hozzájuk, miként ismertetik meg őket a sikereik titkával, őszintén beszámolva arról is, hogy az út nem mindig tükörsima, sőt olykor keservesen nehéz.

Risztov Éva szerint erős üzenete van annak, hogy a közelmúlt nagy bajnokai közül egyre többen vállalnak szerepet a magyar úszósportban, többek között azért is, mert a világjárvány ellenszelében össze kell kapaszkodni, egység és összetartás nélkül a magyar sport eddig sziklaszilárd hídfőállása repedezni kezdhet.

– Ez a hét számomra még a dicsőség jóleső ízlelgetéséről szól, aztán várom a feladatokat, amelyeket legjobb tudásom szerint szeretnék megoldani. Ahogy azt úszóként is tettem, sok jót és nem kevés rosszat is megélve – mondta befejezésül a Magyar Úszószövetség újonnan megválasztott tagja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.