Róma kék-fehér: a Lazio nyerte a városi derbit

Luiz Alberto két és Ciro Immobile egy góljával a Lazio 3-0-ra legyőzte a Romát az olasz labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának nyitómérkőzésén.

Magyar Nemzet
2021. 01. 15. 22:48
Serie A - Lazio v AS Roma
A kép csalóka: Milinkovics-Szavicsot és a Laziót nem ugratta át a Roma Fotó: Alberto Lingria Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosi rangadó előtt a Roma a harmadik, a Lazio a nyolcadik helyen állt a Serie A tabelláján. A meccs végére a Roma maradt a dobogón, a Lazio egy helyet javított, azaz győzött. Ciro Immobile egy, Luiz Alberto két gólt szerzett, a találkozó első két gólja az első félidőben született: az előző szezon európai Aranycipőse, Immobile szerzett vezetést a Lazionak, majd a brazil csapattársa növelte csapata előnyét a Stadio Olimpicóban.

Ciro Immobile (11, takarásban) éppen csapata első gólját szerzi
Fotó: Alberto Lingria / Reuters

A szünet után rákapcsolt a vendég, de a félidő közepén Luiz Albert újabb góljával már 3-0-ra vezetett a Lazio. Próbálkozott a Roma, de Dzeko helyzetét és Mkhitarjan próbálkozását is védte Reina.

Győzelmével a Lazio az élboly után eredt.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.