Sallai Roland újra gólt szerzett, Gulácsi megint nem kapott

Már ötgólos a Bundesliga-idényben Sallai Roland, aki ma este az Eintracht Frankfurt kapuját is bevette a Freiburg színeiben, igaz, győzelemnek nem örülhetett. Gulácsi Péter viszont igen, ráadásul az évadban már a nyolcadik kapott gól nélküli meccsét teljesítette az RB Leipzig kapusaként. Duplán örülhetett Robert Lewandowski is, egyrészt a Bayern München sikerének, másrészt annak, hogy újabb lépést tett Gerd Müller gólrekordja felé.

Magyar Nemzet
2021. 01. 20. 22:26
Bundesliga - Schalke 04 v SC Freiburg
Soccer Football - Bundesliga - Schalke 04 v SC Freiburg - Veltins-Arena, Gelsenkirchen, Germany - December 16, 2020 SC Freiburg's Roland Sallai celebrates scoring their second goal with teammates Pool via REUTERS/Ina Fassbender DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. - UP1EGCG1GTRAH Fotó: XXSTRINGERXX xxxxx
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga hétközi fordulójával a feléhez érkezett az idény, hiszen a 17. kör meccseit fejezték be ma este a 34-ből. akár tíz góllal is befejezheti az évadot, ha hasonlóan sikeres lesz neki a B-oldal, mint a ma zárult A, hiszen már az ötödik gólját szerezte ebben a bajnokságban. A Freiburg a magyar szélső találatával egyenlített az első félidőben az Eintracht Frankfurt ellen, aztán fordítani is tudtak Sallaiék, de végül 2-2 lett az eredmény. Válogatott játékosunk 59 percet töltött a pályán.

Mivel kedden a Leverkusen a 17 éves Florian Wirtz hajrábeli góljával 2-1-re legyőzte a Dortmundot a dobogóért küzdő csapatok rangadóján, ma az RB Leipzigen és a Bayern Münchenen volt a sor, hogy megerősítse pozícióját az első két helyen. A bajorok nem sziporkáztak, de első félidei tizenegyesgóljával tető alá hozták a kötelező győzelmet az Augsburg otthonában, így továbbra is vezetik a Bundesligát. A lengyel csatár féltávnál 22 gólt számlál, így reális esélye van megdönteni Gerd Müller német élvonalbeli gólrekordját, amely 40 találat 1972-ből.

A Bayern előnye továbbra is négy pont a tabella első helyén, miután a második helyezett Leipzig is 1-0-s győzelmet aratott otthon az Union Berlin ellen. Nem volt könnyű meccs a lipcseieknek, Emil Forsberg révén csak a 70. percben szerezték meg a vezetést, de nem is számíthattak gálára, hiszen a berliniek a bajnokság meglepetéscsapatát alkotják, csak eggyel van kevesebb pontjuk, mint a negyedik Dortmundnak. A Leipzig kapuját szokás szerint védte, aki az idényben nyolcadszor örülhetett kapott gól nélküli meccsnek, és ezzel a legjobb a bajnokság kapusai között. ezúttal pihenőt kapott Julian Nagelsmann edzőtől, a kispadról nézte végig a meccset, pedig sérülése miatt továbbra is vár a debütálásra.

Ugyanerre várnia kell még Klaas-Jan Huntelaarnak is, aki tegnap tért vissza a Schalkéba az Ajaxból, hogy segítsen a gelsenkircheni csapaton a bennmaradásért vívott harcban. – A Schalke helye a Bundesligában van, rajtunk múlik, hogy ott is maradjon – szögezte le a 37 éves holland, aki korábban 240 meccsen 126 gólt szerzett a klub színeiben. A Köln ellen még nem mutatkozhatott be régi-új csapatában vádlisérülés miatt, a Schalke pedig újra vereséget szenvedett, az idényben már a tizenegyediket, miután egy 93. percben beszedett góllal 2-1-re kikapott. Hét pontjukkal az utolsó helyen állnak a kékek, nagy fába vágta a fejszéjét Huntelaar.

Bundesliga, 17. forduló

Kedd

Leverkusen–Dortmund 2-1

Mainz–Wolfsburg 0-2

Mönchengladbach–Werder Bremen 1-0

Hertha–Hoffenheim 0-3

Szerda

Schalke–Köln 1-2

Augsburg–Bayern München 0-1

Freiburg–Frankfurt 2-2

RB Leipzig–Union Berlin 1-0

Bielefeld–Stuttgart 3-0

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.