Sam Bennett ért be először, de Ackermann a győztes

Szabálytalan sprint miatt hátrasorolták Sam Bennettet, így a német Pascal Ackermann nyerte a Vuelta a España kilencedik szakaszát. Fél távnál a tavalyi Giro-győztes, Richard Carapaz vezeti a spanyol kerékpáros körverseny összetettjét.

Magyar Nemzet
2020. 10. 29. 17:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön a Castrillo del Val és Aguilar de Campoo közötti, 157 kilométeres, sík szakasz várt a Vuelta mezőnyére.

Az etap a várakozásoknak megfelelően mezőnyhajrával ért véget, amelyben az ír Sam Bennett volt a leggyorsabb. Bennettet azonban szabálytalan sprint miatt a mezőny végére sorolták, így a német Pascal Ackermann lett a szakasz győztese. Ackermann tavaly két szakaszt nyert az olasz körversenyen, a Vueltán viszont a csütörtöki volt az első győzelme.

Összetettben az ecuadori Richard Carapaz megőrizte 13 másodperces előnyét a címvédő Primož Rogličcsal szemben. A szlovén kerekesnek 15 kilométerrel a szakasz vége előtt kerékpárt kellett cserélnie, ám csapata segítségével vissza tudott zárkózni a főmezőnybe.

Pénteken újabb sík szakasz vár a spanyol körverseny mezőnyére, a komolyabb hegymászás pedig szombaton folytatódik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.