Saúl gólja még sokat érhet

A Bajnokok Ligájában az egyetlen állva maradt magyar érdekeltségű csapat, az RB Leipzig ma debütál a sorozat kieséses szakaszában, mivel még sohasem jutott el idáig. Kedden a BL címvédője, a Li- verpool kikapott Madridban, s a PSG is vereséget szenvedett Dortmundban Haaland duplájával.

2020. 02. 18. 23:15
Champions League - Round of 16 First Leg - Atletico Madrid v Liverpool
Az Atlético nyerő embere (8) fogadja a társak gratulációját Madridban Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán a kieséses szakasz két újoncát láthatjuk a Bajnokok Ligájában. Az olasz Atalanta először vitézkedhet a sorozatban, a legszebb álmait is felülmúlja, hogy elsőre túlélte a csoportkört, és eljutott a Bajnokok Ligája sokak szerint igazán érdemi részébe. Ráadásul a pillanatnyi formákat tekintve nem is esélytelenül várja a Valencia elleni párharcot, mert négy forduló óta veretlen, és így feljött a BL-indulást jelentő negyedik helyre, a spanyol együttes viszont a legutóbbi három találkozóján nem tudott győzni, ezáltal kiesett a Spanyol Király Kupából, és a hetedik helyig csúszott viszsza a La Ligában.

Az RB Leipzig az egyetlen állva maradt magyar érdekeltségű csapat a BL-ben. Willi Orbánra ugyan még legalább egy hónapig nem számíthat Julian Nagelsmann vezetőedző – ahogy Konatéra, Adamsra és Kamplra sem –, ám az biztosra vehető, hogy a kapuban ezúttal is áll. A lipcseiek is újoncok, de ők csak a kieséses szakaszban, ugyanis 2017-ben már elindulhattak a BL-ben, de akkor elvéreztek a csoportkörben.

Az Atlético nyerő embere (8) fogadja a társak gratulációját Madridban
Fotó: Reuters

Az esztendőt a Bundesliga élén kezdték, ám az idei első öt mérkőzésükből csupán egyet nyertek meg, így kiestek a Német Kupából, és a bajnokságban is elvesztették az első helyet. A nyeretlenségi sorozatot a múlt hét végén zárták le a Werder Bremen legyőzésével. A londoniak éppen fordított utat jártak be. Januárban kezdett ismét magára találni a gárda a gyengére sikerült őszi szezon után, ami miatt novemberben Mauricio Pochettinót José Mourinho váltotta a kispadon. A Tottenham hét tétmérkőzés óta veretlen, és három győzelemmel a háta mögött fogadja a Leipziget, a Premier League-ben pedig már feljött az ötödik helyre. Az UEFA szakértői mostantól minden találkozó után megválasztják és díjazzák a meccs legjobb játékosát.

Diego Simeone nem véletlenül a legdörzsöltebb edző a BL mezőnyében, most is tartogatott meglepetést a címvédő Liverpoolnak, amely egyébként éppen itt, a Wanda Metropolitanóban nyerte meg tavaly június elsején a BL döntőjét a Tottenham ellen.

A madridiak már a 4. percben vezetést szereztek egy szöglet után, amikor Fabinho lábáról Saúl elé pattant a labda, és ő közelről bevágta. Sőt a 26. percben Morata növelhette volna a madridi előnyt, de Alisson óriásit védett. Az első félidő 75 százalékában a Liverpool birtokolta a labdát, de semmire sem ment a fölényével. Mint ahogy a Borussia sem Dortmundban a PSG ellen, pedig sokkal jobban játszott, mint a százmilliókért öszszevásárolt francia sztárcsapat.

A 69. percben végre a norvég csodatini a Guerreiro lövése után lecsorgó labdát két lépésről a léc alá vágta. Hetedik BL-meccsén a kilencedik gólját szerezte! Csakhogy a 75. percben egyenlített, de megint jött Haaland, és három perccel később 18 méterről bebombázta a Dortmund győztes gólját.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, első mérkőzések.

Kedd: Atlético Madrid–Liverpool 1-0, Borussia Dortmund–PSG 2-1.

Szerda: Atalanta–Valencia 21.00 (tv: Spíler 2), Tottenham–RB Leipzig 21.00 (tv: M4 Sport).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.