Kikapott a Juventus, Pirlo nem tudott túljárni mestere eszén

Az Internazionale esélyt sem adva a Juventusnak, 2-0-ra győzött hazai pályán az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának vasárnap esti rangadóján, a Derby d'Italián.

Magyar Nemzet
2021. 01. 17. 23:20
Inter, Juventus
epa08944724 Inter's Arturo Vidal (2-L) celebrates wth his teammates after scoring his team's first goal during the Italian Serie A soccer match between FC Inter and Juventus FC at Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 17 January 2021. EPA/MATTEO BAZZI Fotó: MATTEO BAZZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába kezdte aktívabban a mérkőzést a Juventus, az Inter rövidesen átvette tőle az irányítást, és már első helyzetét kihasználva, a 12. percben megszerezte a vezetést: Nicolò Barella beadása után Arturo Vidal fejelt volt csapata hálójába.

 

A gól után is a házigazda akarata érvényesült, kevés területet hagyott ellenfelének, miközben ellentámadásokkal többször is veszélyeztetett. Az egyik villámgyors kontra után született Antonio Conte csapatának második gólja is: Alessandro Bastoni csodálatos passzal indította Barellát, és az olasz középpályás előbb lefutotta Gianluca Fabrottát és Giorgio Chiellinit, majd bivalyerős lövéssel bevette Wojciech Szczesny kapuját.

 

A vendégek legnagyobb helyzetére a 87. percig kellett várni, de Samir Handanović remek védést mutatott be Federico Chiesa próbálkozásánál. A hátralévő időben a címvédőnél volt a labda, helyzetet viszont már nem tudott kidolgozni, így kikapott az Intertől, amire 2016 szeptembere óta nem volt példa. Andrea Pirlo csalódottan távozhatott a pálya széléről, nem sikerült túljárnia korábbi mestere, Antonio Conte eszén.

Az Internazionale ezzel továbbra is őrzi második helyét a tabellán, pontegyenlőségben az éllovas AC Milannal, amely hétfőn a Cagliari otthonában lép pályára. A Juventus maradt ötödik, hét ponttal lemaradva a milánói duótól.

Internazionale–Juventus 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Vidal (12.), Barella (52.)

SERIE A, 18. FORDULÓ:

Atalanta–Genoa 0-0

Crotone–Benevento 4-1 (2-0)

Sassuolo–Parma 1-1 (0-1)

SSC Napoli–Fiorentina 6-0 (4-0)

Sampdoria–Udinese 2-1 (0-0)

Torino–Spezia 0-0

Bologna–Hellas Verona 1-0 (1-0)

SS Lazio–AS Roma 3-0 (2-0)

hétfőn játsszák:

Cagliari–AC Milan 20.45 (tv: Digi Sport 1)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.