Betöréssel gyanúsítják az olimpiára készülő világbajnokunkat!

A Magyar Sportlövők Szövetségének (MSSZ) elnöksége szerdán felfüggesztette a világbajnok, tokiói olimpiai kvótás Sidi Péter versenyengedélyét és eljárást indított ellene, mert a gyanú szerint behatolt csapattársa, az ugyancsak kvótás, Európa-bajnok Péni István szobájába a márciusi indiai világkupaversenyen.

Magyar Nemzet
2021. 05. 12. 17:26
Sidi Péter
Kár, hogy nem hitelesíthető a világcsúcs Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség szerda délután közölte, hogy hétfőn az Európa-bajnok Péni István az alábbi bejelentést tette:

„Az idei évben, 2021. március 18. és 29. között az ISSF World Cup Rifle/Pistol/Shotgun elnevezésű verseny során 2021. március 18. napján kétséget kizáróan részemről nem beazonosítható személy jogtalanul behatolt a Vivanta by taj Surajkund Hotelben lévő szállásomra, valamint ott mintegy 45 percen keresztül bent tartózkodott. Ennek alátámasztására küldöm a T. Elnök Úr részére a Hoteltől kikért biztonsági kamera felvételeit. A felvételen jól látható, hogy édesapámmal 10 óra 30 perc előtt pár perccel elhagyjuk a szobánkat, majd azt követően bezárjuk azt és ellenőrizzük az ajtó zárt állapotát. (Ezt követően édesapámmal a hotel elől 10 óra 30 perckor induló járattal a verseny helyszínére mentünk.) Látható továbbá, hogy az ismeretlen személy 21. március 18. napján 10 óra 36. percében megy a szobám felé, oda bemegy, majd onnan 11 óra 21. percében távozik.”

Péni István feljelentést tett
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Péni István a személy kilétét illetően óvatosan fogalmazott: „Meglátásom szerint a felvételen szereplő személyről a ruházata és a kinézete alapján feltételezhető, hogy a magyar delegáció tagja volt.”

A Magyar Sportlövők Szövetségében a döntéshozók azonban ennél tovább mentek, és felfüggesztették a Péni Istvánnal már régóta rossz viszonyban levő világbajnok Sidi Péter versenyzési engedélyét.

„A Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke a fegyelmi bizottságnak megküldte a levelet, a fegyelmi bizottság a levél és a videófelvétel tanulmányozás után jelezte a szövetség elnöke felé, hogy szükséges a fegyelmi bizottságnak a Magyar Sportlövő Szövetségének elnökségi határozattal történő felhatalmazása arra, hogy a felvételen látható Sidi Péter sportlövővel szemben a fegyelmi eljárást megindítsa” – indokolta döntését az MSSZ, hozzátéve, hogy a felfüggesztés a fegyelmi határozat meghozataláig szól.

Sidi Péter ellen súlyos a vád
Fotó: MTI

Az indiai világkupán Sidi és Péni egy másik botrányban is érintett volt, miután az 50 méteres összetett szám csapatversenyének fináléjában Péni és Pekler Zalán nem volt hajlandó szerepelni, mert Sidi – állításuk szerint – közös megállapodásuk ellenére felszerelt egy eszközt a puskájára. Ezt a világkupa versenybírói nem ítélték szabálytalannak. A példátlan eset miatt a szövetség három hónapra megvonta Pekler, Péni és Sidi Gerevich-ösztöndíját.

Kedden a Nemzetisport.hu arról írt, hogy a márciusi vk-n szerepelt magyar versenyzők közül egy személy doppingtesztjének eredménye pozitív eredményt hozott, és az ügyet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vizsgálja.

FRISSÍTÉS! Az ügyben megszólalt Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.