Solskjær állásába is kerülhet a Manchester United veresége

Kikapott a Manchester United az Istanbul Basaksehir otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A 2-1-es vereség tovább mélyítette a válságot az angol klubnál, a törökök pedig az első pontjaiknak örülhettek a BL-ben. A Zenit és a Lazio döntetlent játszott egymással.

Magyar Nemzet
2020. 11. 04. 20:54
Manchester United vs Tottenham Hotspur
Meg vannak számlálva Solskjaer napjai? Fotó: EPA/Oli Scarff
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Solskjær azt mondja, hogy jó srácok vannak körülötte, győzni akarnak, ám én a tettek alapján ítélem meg őket. A szemem nem hazudik. Ezekkel a játékosokkal Ole el fogja veszíteni az állását – fogalmazta meg aggodalmát (avagy festette az ördögöt a falra) a Manchester United korábbi csapatkapitánya, Roy Keane, miután a vörös ördögök 1-0-ra kikaptak az Arsenaltól a Premier League elmúlt hét végi rangadóján.

A United csak a 15. helyen áll az angol bajnokságban, de Ole Gunnar Solskjær abban bízhatott az Istanbul Basaksehir elleni meccs előtt, hogy a BL-ben a szebbik arcát mutatja majd a csapata. A csoportkör első két fordulójában nagy győzelmeket arattak a manchesteriek, hiszen az előző idény két elődöntősét fektették két vállra, Párizsban 2-1-re verték a PSG-t, az Old Traffordon 5-0-ra ütötték ki az RB Leipziget. Ezek után Isztambulban azonban Keane aggodalma igazolódott be.

A 13. percben óriási angol védelmi hiba után szerzett vezetést a Basaksehir: a saját tizenhatosán belülről vágta előre a labdát a török csapat, amelynek csatára, Demba Ba még a saját térfeléről indulva (így lesről szó sem lehetett), senkitől sem zavartatva vihette ziccerig a labdát, amit értékesített. Jó kérdés, hogy mindeközben merre kószált a manchesteri védelem. A már 35 éves Ba korábban a Newcastle és a Chelsea játékosaként lőtt gólt az MU ellen, amelynek a kapuját negyedszer vette be karrierje során.

 

A United játéka nem sok kreativitást foglalt magában, ráadásul a félidő hajrájában kétgólos hátrányba került a csapat. A 40. percben Mata adta csínybe a labdát Bruno Fernandesnek, aki el is veszítette azt, a törökök pedig néhány húzásból végigvitték a kontrát, amelynek a végén Visca bombázott a kapuba. Három perccel később gyorsan szépített az MU, Shaw csele és beadása után Martial fejelt gólt. 2-1-es hazai vezetésnél vonultak szünetre a csapatok.

A folytatásban Solskjær a 76. percig ötöt cserélt, beküldte többek közt Pogbát és Cavanit is, de ez semmit sem használt. 62 százalékban birtokolta a labdát a vendégcsapat, de teljesen meddő volt a fölénye. A 92. percben így is csak centik hiányoztak az egyenlítéshez. Maguire továbbfejelt labdájába egy hazai játékos ért bele szerencsétlenül, Epureanu a gólvonalról vágta ki a labdát. A Basaksehir 2-1-re megnyerte a meccset, és az első BL-győzelmét aratta. Solskjær állása pedig egyre nagyobb veszélyben van.

A másik, 18.55-kor kezdődött meccsen a Zenit és a Lazio 1-1-et játszott Szentpéterváron. Ezzel az oroszok továbbra is nyeretlenek, a rómaiak pedig veretlenek a csoportkörben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

F csoport:

Zenit–Lazio 1-1 (1-0). Gól: Erokhin (32.), illetve Caicedo (82.)

H csoport:

Basaksehir–Manchester United 2-1 (2-1). Gól: Ba (13.), Visca (40.), illetve Martial (43.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.