Sopron Basket: A büntetés mértékének a csökkentése a cél

Ahogy már megírtuk, a Sopron Basket női kosárlabda-csapata ma délelőtt bejelentette, nem utazik el az olasz Schio elleni Euroliga-mérkőzésre. Schio Észak-Olaszország annak a részén fekszik, amely nagyon közel van a koronavírus terjedése miatt lezárt régiók gócpontjaihoz, ezért az már korábban eldőlt, hogy a város nem adhat otthont az Euroliga csoportmeccseinek az utolsó fordulójában. Az olasz klub ma éjfél után tette közzé, hogy átviszi a találkozót a szlovén fővárosba, Ljubljanába, ám a magyar bajnok oda sem hajlandó elutazni, és erről még dél előtt értesítette a nemzetközi szövetséget. A FIBA ennek ellenére délután körlevelet adott ki arról, hogy a mérkőzésre az eredeti szerdai időpont helyett csütörtökön 20 órakor sor kerül, sőt, a soproni klubtól érdeklődött is, hogy melyik szállodában kíván megszállni Ljubljanában.

2020. 02. 25. 18:56
Zahui, Amanda; Thomas, Alyssa
Sopron, 2019. április 14. A soproni Amanda Zahui (j) és Alyssa Thomas, a prágai csapat játékosa a nõi kosárlabda Euroliga négyes döntõje bronzmérkõzésén, a Sopron Basket - USK Praha összecsapáson a soproni Novomatic Arénában 2019. április 14-én. A cseh csapat 64-53-ra legyõzte a Sopron Basket csapatát. MTI/Nyikos Péter Fotó: Nyikos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kérdésünkre a magyar bajnok vezetői megerősítették, hogy sem szerdán, sem csütörtökön, sem az utána következő napokban nem kívánnak elutazni Szlovéniába. Ahogy a délelőtti sajtótájékoztatón Török Zoltán ügyvezető fogalmazott: – Nem vállaljuk annak a kockázatát, hogy a játékosaink és a szurkolóink Veneto tartományban élő emberekkel érintkezzenek.

Török Zoltán azt is elmondta, hogy Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Szövetségének a főtitkára elutazott Genfbe, a FIBA központjába, hogy képviselje a klub érdekeit. Mivel a nemzetközi szövetség a jelek szerint úgy tesz, mintha nem értesült volna a Sopron döntéséről, felhívtuk Bodnár Pétert, aki még a holnapot is Genfben tölti majd.

– Már hétfő este elkezdtük a kommunikációt a FIBA-val, amely érti a problémát, de a versenyprogram sűrűsége miatt nem lát lehetőséget a mérkőzés további elhalasztására – felelte a főtitkár. – Próbáltam elmagyarázni, hogy a kosárlabda nem érintés nélküli sportág, testek feszülnek egymásnak, és lehetetlen felvállalni az ódiumát annak, hogy bárki is megfertőződik, és a vírust elviszi Sopronba. A FIBA megadja a lehetőséget a halasztásra egy nap erejéig, a Sopron nem megy el, így tehát azt kell elérni, hogy a szankció a lehető legkisebb legyen. Tapasztalom a megértést, ám mert nincs lehetőség ennek a mérkőzésnek a későbbi lejátszására, a ki nem állás biztosan nem maradhat következmény nélkül, ugyanakkor a FIBA-nak van mozgástere arra, hogy életszerűen méltányos döntést hozzon.

A Sopron Basket az előző két kiírásban bejutott a legrangosabb női európai sorozat négyes döntőjébe – sőt, meg is rendezte azokat –, előbb második, majd tavaly negyedik lett, ezzel a döntéssel viszont aligha éli túl a csoportkört, de még az Európa Kupába való átsorolásra is kevés esélye maradt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.