A Sopron Basket magabiztosan nyerte meg tizedszer a Magyar Kupát

Imponáló magabiztossággal, a Diósgyőrt 79-56-ra verve a döntőben a Sopron Basket a története során tizedszer nyerte meg a női kosárlabda Magyar Kupát. A harmadik helyet az Atomerőmű KSC Szekszárd szerezte meg, amely a PEAC-Pécset győzte le 70-64-re.

2021. 02. 28. 21:28
KILLIK Lszl
Budapest, 2021. február 28. Nina Aho (b), a DVTK és Gabrielle Lisa Williams, a Sopron játékosa a Killik László nõi kosárlabda Magyar Kupa döntõjében, a Sopron Basket - Aluinvent DVTK mérkõzésen a budapesti Gabányi László Sportcsarnokban 2021. február 28-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sopron Basket nem hagyott sok kétséget afelől, hogy a magyar mezőnyben nincsen vetélytársa. A női kosárlabda Killik László Magyar Kupa nyolcas döntőjében is átgázolt mindhárom ellenfelén, a négy közé jutásért a Ludovika-FCSM csatát 88-53-ra, az elődöntőben a Szekszárdot 77-56-ra győzte le imponáló teljesítménnyel, és a vasárnap esti döntőben sem hagyta, hogy izgalmas legyen a mérkőzés.

Az ellenfele a Diósgyőr volt, amely kimondottan jól kezdett. Összpontosítva védekezett, zömmel zónázott, és időbe telt, amíg a címvédő alkalmazkodott ehhez. A két csapat 14-13-as soproni vezetéséig fej-fej mellett haladt, akkor azonban ők még jobban felpörgették az iramot, és egy 31-5-ös rohanással el is döntötték a meccset. A DVTK nem kosárlabdázott rosszul, ám más szintet képviselt, mint az ellenfele. Nagy volt az iram, és a Sopron a második negyedben olykor négy magyart is a pályán tartva játszott, köztük fiatalokat is.

 

A soproni Briann Jolie January, valamint a diósgyőri Keyona Hayes és Chanel Mokango küzd meg a labdáért
Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

A nagyszünetben 46-21-et mutatott az eredményjelző, a Diósgyőr a második tíz percben csupán hét pontot tudott „termelni”. A harmadik negyedben már nem diktált nagyon erős iramot a Sopron, lazult a védekezése is, aminek köszönhetően a DVTK több levegőhöz jutott, és több dobóhelyzetet tudott magának teremteni. Mindez ahhoz volt elég, hogy 20-18-ra megnyerje ezt a játékrészt, a különbség azonban továbbra is ledolgozhatatlan volt, 64-41-gyel indult el az utolsó negyed. A diósgyőriek továbbra is becsülettel küzdöttek, ám egyre jobban elfáradtak, a soproniak pedig kisebb összpontosítással játszottak, így mindkét oldalon sok volt a pontatlanság. Izgalomra azonban nem volt ok, a Sopron Basket 79-56-ra győzött, és története során tizedszer nyerte meg a Magyar Kupát. A csapat egészen káprázatos sorozatot ír: egy éve nem kapott ki, ebben az idényben nemcsak itthon, hanem az Euroligában is veretlen!

A Magyar Kupa nyolcas döntője legértékesebb játékosának járó díjat a soproni vehette át.

Killik László Magyar Kupa döntő: Sopron Basket–Aluinvent DVTK 79-56 (21-14, 25-7, 18-20, 15-15). A 3. helyért: Atomerőmű KSC Szekszárd–PEAC-Pécs 70-64 (18-14, 19-15, 12-19, 21-16).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.