Szalai Ádám az Izland elleni győztes meccs áldozata lett

Térdsérülése miatt többhetes kihagyás vár Szalai Ádámra, a Mainz magyar válogatott labdarúgójára – számolt be róla a német Bundesligában sereghajtó klub a hivatalos honlapján.

Forrás: NSO.HU2020. 11. 17. 18:23
SZALAI Ádám
Szalai Ádámnak szüksége van regenerálódásra Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 33. életévét december elején betöltő támadó a magyar válogatott Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőjén (2-1) sérült meg, ezért vasárnap reggel visszautazott Németországba, és a Szerbia elleni Nemzetek Ligája-meccsen (1-1) már nem léphetett pályára. Kedden a Mainz honlapjáról kiderült, hogy Szalainak a meniszkusza sérült meg a bal térdében, ami miatt hetekig nem futballozhat. A magyar csatárra a hét folyamán további vizsgálatok várnak, s azok eredményének függvénye, hogy milyen terápiában részesül majd.

Amint arról az Nso.hu beszámolt, a Kicker a sérülés ténye mellett Szalai esetleges téli klubváltásáról is ír, és idézi a magyar válogatott csapatkapitánya M4 Sportnak adott nyilatkozatát az Izland elleni győztes meccs után: „Még nem vagyok ott az Eb-n, ahhoz még jó sok mindennek teljesülnie kell. Ott szeretnék lenni az Európa-bajnokságon, de ahhoz sokkal jobb formában lévő Szalaira van szükség, én sem vagyok már fiatal, azon leszek, hogy olyan megoldást találjak, hogy meghívót kapjak.”

A német szaklap konkrétumokat nem említ, de azt megjegyzi, hogy Szalainak legfőképpen akkor lehet esélye ismét rendszeres játéklehetőséghez jutni a Mainznál, ha a klub valamelyik támadója távozik a télen. a jelenlegi idényben eddig csak egy kupamérkőzésen lépett pályára a Mainzban, a Bundesligában pedig egyszer sem került be a meccskeretbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.