Szalai Attila átment az orvosi vizsgálatokon a Fenerbahçénél

Pénteken látott napvilágot a hír, hogy a török Fenerbahçe szerződtetné Szalai Attilát, a ciprusi Apollon Limassol magyar válogatott védőjét. Szalai Attila másnap Isztambulba utazott, vasárnap délelőtt pedig sikeresen átesett a szokásos orvosi vizsgálatokon, négy és fél évre szóló szerződést írt alá.

Magyar Nemzet
2021. 01. 17. 13:21
null
Szalai Attila már a török klub mezében Forrás: fenerbahce.org
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már biztosra vehető, hogy a magyar válogatott védője, a török Fenerbahçe játékosa lesz. Ahogyan a Magyar Nemzet is megírta, a ciprusi labdarúgó-bajnokságban szereplő Apollon Limassol pénteken a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a főbb pontokban megegyezett magyar labdarúgója átigazolásáról a török klubbal. Szalai Attila szombat este meg is érkezett Isztambulba, vasárnap délelőtt pedig részt vett az orvosi vizsgálatokon az Acibadem Altunizade Kórházban. A Fenerbahçe a honlapján számolt be arról, hogy a nyolcszoros magyar válogatott futballistát a részletes vérvizsgálatot követően ortopédiai, belgyógyászati, szemészeti, fül-orr-gége, általános sebészeti és kardiológiai osztályokon vizsgálták meg, majd az állapotfelmérést tüdő- és szívvizsgálatokkal, valamint radiológiai kontrollokkal fejezték be.

 

Szalai Attila szerződtetését hamarosan bejelenti a Fenerbahçe
Fotó: fenerbahce.org

 

Ciprusi lapok szerint a magyar védő az Apollon történetének legdrágábban, a ciprusi bajnokság csapatai közül pedig minden idők harmadik legdrágábban értékesített futballistája lehet. Szalai Attila Gastón Sangoy tizenegy évvel ezelőtti rekordját döntheti meg, amennyiben a Fenerbahçe 2,3 millió eurót fizet a játékjogáért. Az argentin játékost 2010-ben a Sporting Gijón szerződtette. Az első helyen egyébként szintén egy magyar játékos áll, akit a német élvonalban szereplő Freiburg 4,5 millió euróért szerződtetett az APOEL-ből 2018 nyarán.

 

Szalai Attila négy és fél évre írt alá
Fotó: fenerbahce.org

 

Szalai Attila a Vasasnál töltött évei után, 14 esztendősen a Rapid Wien utánpótlásába került, 2016-ban egy meccs erejéig az osztrák élvonalban is kipróbálhatta magát. 2017 nyarán lett a Mezőkövesd labdarúgója, majd 2019 nyarán igazolt az Apollonhoz, amely jelenleg vezeti a ciprusi bajnokság tabelláját. A most zajló idényben 19 tétmérkőzésen játszott az Apollonban, három gólt szerzett és három gólpasszt adott. A végösszeg húsz százaléka, azaz több mint 400 ezer euró Szalai Attila előző csapatához, a Mezőkövesdhez kerül, és a magyar védő évente 350 ezer eurót kereshet a törököknél. A ciprusi együttes továbbá megkapja az átigazolási díj 15 százalékát, ha a Fenerbahçe a jövőben értékesíti a magyar légiós játékjogát.

A jelenleg második Fenerbahçe hétfőn az Ankaragücüt fogadja a bajnokságban, és azon a meccsen akár élre állhat a tabellán, ha a listavezető Besiktas vasárnap kora este nem veri meg a 3. helyen álló Galatasarayt.

Frissítés: a Besiktas 2-0-ra megnyerte a mérkőzést.

 

KLASSZIS CSAPATTÁRS

Mesut Özil, a németek világbajnok futballistája távozik az Arsenaltól, és ő is a Fenerbahcéban folytatja pályafutását.

– Nagyon örülök, hogy a Fenerhez kerültem, hála istennek létrejött a megegyezés a két klub között. Boldog és izgatott vagyok – nyilatkozta vasárnap az NTV török tévécsatornának a 32 éves középpályás, aki korábbi sajtóhírek szerint három és fél évre szóló szerződést köt az isztambuliakkal. A 92-szeres válogatott futballista heti 350 ezer fontot keresett az Arsenalnál, amelynek színeiben tavaly március óta nem lépett pályára, a jelenlegi szezonban pedig még a meccskeretbe sem nevezte őt Mikel Arteta vezetőedző. Özilért 2013-ban klubrekordot jelentő 50 millió eurót fizetett a londoni egyesület a Real Madridnak, amelyben 2010 óta szerepelt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.