Szezonbeli első győzelmével élre állt Kilde

Aleksander Aamodt Kilde nyerte pénteken a Kínából Ausztriába áthelyezett férfi szuperóriás-műlesikló versenyt az alpesi sízők világkupa-sorozatában.

Forrás: MTI2020. 02. 14. 23:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A norvég síző a hóesés és a széllökések miatt alaposan lerövidített pályán 15 századdal bizonyult gyorsabbnak a svájci Mauro Caviezelnél. Harmadikként a csütörtöki lesikló futamon győztes német Thomas Dressen végzett.

Noha Kilde szezonbeli első diadalát aratta, összetettben és a szakági pontversenyben is átvette a vezetést. A 27 éves síző pályafutása során negyedszer győzött a vk-viadalon.

A Saalbach-Hinterglemmben rendezett versenyre eredetileg most hétvégén Kínában, a 2022-es téli játékok helyszínén került volna sor, de a koronavírusjárvány miatt áthelyezték.

Eredmények:

1. Aleksander Aamodt Kilde (norvég) 58.30 mp

2. Mauro Caviezel (svájci) 58.45

3. Thomas Dressen (német) 58.61

Az összetett vk állása 31 verseny után (még 13 van hátra): 1. Kilde 982 pont, 2. Henrik Kristoffersen (norvég) 903, 3. Alexis Pinturault (francia) 882

A szakági vk állása 5 verseny után (még 3 van hátra): 1. Kilde 336 pont, 2. Caviezel 285, 3. Kjetil Jansrud (norvég) 265

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.