Szikora megbabonázta a Fradit

A vendég Siófok nyerte a női kézilabda NB I rangadóját az FTC ellen. Ez azt jelenti, hogy ha a Siófok valamennyi hátralevő mérkőzését megnyeri a bajnokságban, akkor a 2. helyen végez a címvédő Győr mögött.

2020. 02. 18. 20:14
null
20200218 Ferencváros Siófok kézilabda Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vendég Siófok nyerte a női kézilabda NB I rangadóját a Ferencváros ellen. A 26-24-es vendégsiker egyebek mellett azt jelenti, hogy ha a Siófok valamennyi hátralevő mérkőzését megnyeri a bajnokságban, akkor a címvédő Győr mögött a második helyen végez, és a következő szezonban indulhat a Bajnokok Ligájában.

Még a siófoki klubvezető, az elegáns zakóban pompázó Fodor János is megjelent az Elek Gyula Aréna vendégszektorában. Önmagában ez is érzékeltette, mit jelentett az „ezüstharcra” bejelentkező Balaton-partiaknak a Ferencváros elleni rangadó. S valóban, a játéknap előtt a második helyen álló, hazai pályán játszó Ferencváros két ponttal előzte meg a vendégcsapatot, amely azzal a nem titkolt szándékkal érkezett a fővárosba, hogy győzelmével megelőzze a zöld-fehér együttest.

Félelmetes hangulatot varázsoltak a szurkolók a csarnokba, hétköznap este is megtelt a Fradi-csarnok. A Siófok komolyan gondolta a győzelmet, úgy tűnt, a vendégegyüttes játékosai nem mennek a szomszédba egy kis keménységért: Tomori Zsuzsanna előbb válogatott csapattársával, Háfra Noémival, majd Kovacsics Anikóval ütközött, Simone Böhme védekezése után Schatzl Nadine-t kellett ápolni, de ez még semmiség volt Anđela Janjušević megmozdulásához képest: a vendégek játékosa piros lapot kapott, miután felöklelte Kovacsics Anikót. Mégsem ezen múlott a vendégek vezetése: több hibával játszott a Fradi támadásban, s az első félidőben Bíró Blanka sem kapta el a fonalat a kapuban. Kollégája, a korábbi ferencvárosi, a későbbi főhős, Szikora Melinda annál többször.

A siófoki nemzetközi kompániában elsősorban a horvát átlövő, Andrea Kobetić tündökölt. A hazaiak edzője, Elek Gábor időkéréshez folyamodott – de ki tett volna másképp az ő helyében, amikor emberelőnyben kapott két gólt a Fradi. Hét percig maradt gólképtelen a Ferencváros, a Siófok élt az eséllyel, kétgólos vendégelőnnyel mentek szünetre a csapatok.

Fotó: Mirkó István

Szikora védései vezették fel a második játékrészt, de a Fradi nem adta fel, „felkeményítette” a védekezését, megjött Háfra lövőkedve, és Bíró Blanka is bemutatott egy-két bravúrt. Lőtávolon belül maradt a „magyar válogatott”, sőt, bő negyedórával a vége előtt Kobetić labdaeladásából Márton Gréta egyenlített. Zúgott a „Hajrá, Fradi!”, felrobbant a csarnok, de ettől nem roppant össze a Siófok. Szikorával továbbra sem tudtak mit kezdeni a korábbi csapattársai. Három góllal is vezetett már a vendégcsapat. A veszett fejsze nyelébe próbált kapaszkodni a Fradi, szinte végig emberelőnyben játszhatta az utolsó perceket, de Szikora megbabonázta őket. A Siófok nyerte az ezüstrangadót 26-24-re, pontszámban ezzel beérte az egy meccsel többet játszó Ferencvárost.

A Fradi sorsa immár nem a saját kezében van, ha a Siófok valamennyi hátralevő mérkőzését megnyeri a bajnokságban, akkor befut a második helyre, és a következő szezonban indulhat a BL-ben.

Elek Gábor: – Ennyi hibával nem lehet megnyerni egy ilyen fontos meccset. Így is megvoltak a lehetőségeink, de a Siófok rutinosan megőrizte az előnyét.

Tor Odvar Moen, a Siófok edzője: – Csodálatos mérkőzést játszottunk, büszke vagyok a csapatomra. Szikora Melinda káprázatos volt. Örülünk, de még nem nyertünk meg semmit.

Női kézilabda NB I: FTC Rail Cargo Hungaria–Siófok KC 24-26 (14-16).

Az élcsoport: 1. Győr 34 pont, 2. Siófok 29, 3. FTC 29.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.