Szoboszlai és a Salzburg megmutatta

Rögtön az első fordulóban kikapott a címvédő Liverpool, otthon bukott el a Chelsea, ugyanakkor mindkét „Red Bull-os” csapat, a Salzburg és a Leipzig is győzött.

2019. 09. 19. 12:24
Champions League - Group E - FC Salzburg v KRC Genk
Egyre magasabban ragyog a csillaga Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rögtön az első fordulóban kikapott a címvédő Liverpool, otthon bukott el a Chelsea, ugyanakkor mindkét „Red Bull-os” csapat, a Salzburg és a Leipzig is győzött, mégpedig jelentős magyar közreműködéssel – eseménydúsan indult a Bajnokok Ligája csoportköre. Számunkra a krónikában az első helyre az E csoportban játszott RB Salzburg–Genk találkozó kívánkozik, amely 6-2-es hazai győzelmet hozott. S ugyan a 19 éves norvég Haaland háromszor is bevette a belgák kapuját, mi inkább arról a találatról emlékezzünk meg, amely az első félidő hosszabbításában esett.

A japán Minamino bal oldali beadását belsőzte be, aki a gólja nélkül is történelmet írt volna: 18 évesen és 327 naposan a legfiatalabb magyar játékos lett, aki valaha pályára lépett a BL-csoportkörben. (Az eddigi csúcstartó Lisztes Krisztián volt.) Szoboszlai egyúttal a tizedik, értelemszerűen a legfiatalabb magyar gólszerző.

Egyre magasabban ragyog a csillaga
Fotó: Reuters

– Örülök, elismerésnek tartom, de nem foglalkozom vele, inkább megpróbálok a legtöbb gólt szerző magyar is én lenni – mondta a középpályás a Nemzeti Sporthíradónak. – A Genk ellen megmutattuk, hogy nem szabad minket lenézni, úgy mentünk ki a pályára, hogy ha már itt vagyunk, mutassuk meg, mit tudunk. Ez sikerült is, de tudjuk, ez a kör más volt, mint a következők lesznek.

Kedden Willi Orbánnak és Gulácsi Péternek is jó napja volt, mert az RB Leipzig 2-1-re győzött a Benfica vendégeként, válogatottunk kapusa pedig több bravúros védéssel járult hozzá a lipcseiek győzelméhez. Ami azért is pikáns, mert augusztus elején a portugál sajtó arról cikkezett, hogy a Benficához igazol. A helyi szurkolók az internetes fórumokon nem rajongtak az ötletért, ám a mostani találkozó után talán másképpen vélekednek honfitársunk képességeiről… (Az üzlet persze nem a drukkerek ellenállása miatt esett kútba.)

A címvédő Liverpool vereséggel rajtolt, 2-0-ra kikapott a Napoli vendégeként. – Hiába voltak meg nekünk is a lehetőségeink, nem tudtunk élni velük – füstölgött Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere, majd az ellenfelet dicsérve filozofált is kicsit: – A Napoli még meg is nyerheti a BL-t. Ha jó taktikát dolgozol ki, és ehhez jó játékosaid vannak, akkor is megszerezheted a BL-trófeát, ha nem a tiéd a világ legjobb csapata. Csak mindig a megfelelő pillanatokban kell a legjobb teljesítményt nyújtani.

Két hét múlva a Liverpoolnak éppen Szoboszlaiék ellen kellene ezt tennie.

BL-csoportkör, 1. forduló. Keddi eredmények, E csoport: Napoli–Liverpool 2-0, RB Salzburg–Genk 6-2. F csoport: Dortmund–Barcelona 0-0, Internazionale–Slavia Praha 1-1. G csoport: Benfica–RB Leipzig 1-2, Lyon–Zenit 1-1. H csoport: Chelsea–Valencia 0-1, Ajax–Lille 3-0. Tegnapi eredmények, A csoport: Club Brugge–Galatasaray 0-0, B csoport: Olympiakosz–Tottenham 2-2. A többi mérkőzés lapzártánk után ért véget.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.