Szokássá vált a büntetők megismétlése

A tabellán harmadik Atlético Madrid házigazdaként 3-0-ra legyőzte a kiesés elől menekülni próbáló Mallorcát.

Ch. Gáll András
Forrás: MTI2020. 07. 04. 9:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokássá vált megismételtetni a tizenegyeseket a La Ligában.

A tabellán harmadik Atlético Madrid házigazdaként 3-0-ra legyőzte a kiesés elől menekülni próbáló Mallorcát a spanyol labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A fővárosiak góljait a duplázó Álvaro Morata, illetve az egyszer eredményes Koke szerezték.

Az ominózus szabálytalanság Moratával szemben. Fotó: Atleticomadrid.com

Előbbi első találatát egy megismételtetett büntetőből érte el, az első kísérletet elhibázta. Állítólag azért kellett megismételni a tizenegyest, mert Sedlar, a Mallorca játékosa még az elrúgás pillanata előtt belépett a büntetőterületre. Szokássá vált a büntetők megismétlése a La Ligában, ennek egy fordulóval ezelőtt a Barcelona volt a kárvallottja. A most folyó bajnokságban 135 büntetőt ítéltek, ebből 17-et fogtak meg a kapusok, ez 12,59 százalék, csökkenő tendencia, pontosan az ismétlések miatt. Sokszor nevetséges indokkal ismételtetnek a bírók, máskor meg elnézik a kapusok legdurvább elmozdulásait is. Ezzel pedig döntő módon befolyásolhatják a bajnokság végkimenetelét, és táptalajt adnak az összeesküvés-elméleteknek.

La Liga, 34. forduló: Alético Madrid–Mallorca 3-0. Szombaton játsszák: Celta Vigo–Real Betis 17.00, Valladolid–Alavés 19.30, Granada–Valencia 22.00. Vasárnap játsszák: Athletic Bilbao–Real Madrid 14.00, Espanyol–Leganés 17.00, Osasuna–Getafe 19.30, Villarreal–FC Barcelona 22.00. Hétfőn játsszák: Levante–Real Sociedad 19.30, Sevilla–Eibar 22.00.

Az élcsoport: 1. Real Madrid 74 pont, 2. FC Barcelona 70, 3. Atlético Madrid 62 (34), 4. Sevilla 57.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.