Szucsánszki visszatér, ismert a Tokióért harcoló keret

Március 19. és 21. között, hazai pályán vívhatja ki az olimpiai szereplés jogát női kézilabda-válogatottunk. Elek Gábor szövetségi kapitány kijelölte azt a tizenkilenc játékost, akivel a csapat harcba száll a két kvótáért Kazahsztán, Oroszország és Szerbia ellen.

Magyar Nemzet
2021. 03. 02. 12:32
Szucsánszki
Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közeledik a sorsdöntő hétvége, március 19. és 21. között eldől, hogy ott lehet-e a magyar válogatott az idén nyárra halasztott tokiói olimpiai női kézilabdatornáján.

Elek Gábor szövetségi kapitány tizenkilenc fős keretéből tizenegy játékosnak ő a klubedzője is a Ferencvárosnál. Közülük a nagy visszatérő Szucsánszki Zita, aki 2017 után, immár édesanyaként veheti fel újra a címeres mezt. Igaz, ez annak fényében nem meglepetés, hogy már az olimpiai selejtezőtornát megelőző összetartásra is meghívót kapott.

A magyar válogatott a papírforma szerint sima, Kazahsztán elleni meccsel kezd március 19-én, pénteken, majd szombaton Szerbia, vasárnap pedig Oroszország ellen játszik. A körmérkőzéses torna első két helyezettje lehet ott Tokióban.

Magyarország legutóbb a 2008-as pekingi olimpián vett részt a női kézilabdatornán, akkor a negyedik helyen végzett. Az akkori keretből Tomori Zsuzsanna most is tagja a válogatottnak.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZIKORA Melinda (Siófok KC)

Jobbszélsők: KOVÁCS Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO)

Jobbátlövők: KISS Nikoletta (Siófok KC), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)

Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler)

Beállók: HELEMBAI Fanny (Váci NKSE), KISFALUDY Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)

Balátlövők: CSISZÁR-SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (MTK Budapest)

Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: ELEK Gábor

Edző: DANYI Gábor

Szakmai tanácsadó: GÖRBICZ Anita

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.