„Undorodom a klubomtól, vegyék el a bajnoki címeinket”

A jelenleg a Sky Sports televízió szakkommentátoraként dolgozó Manchester United-legenda, Gary Neville kifakadt az európai szuperliga megalapítása miatt, kemény szavakkal illette a kapzsi klubtulajdonosokat, és szankciókat követel a részt vevő angol csapatok ellen.

Magyar Nemzet
2021. 04. 19. 15:15
Gary Neville
Neville bár nem ért egyet a döntéssel, nem bárja, hogy Anglia "olcsó" tizenegyeshez jutott Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éjfélkor robbant a bomba, miszerint Európa tizenöt sztárklubja európai szuperliga néven új versenysorozatot hozott létre, amely nagy visszhangot váltott ki. A Manchester United egykori labdarúgójának, Gary Neville-nek mindenről megvan a véleménye, most sem tartotta magában.

– Mindenki átkozza ezt a lépést, és joggal teszik. Én a Manchester Unitednek szurkolok, ez életem eddigi negyven évében így volt, de undorodom ettől a döntéstől. A Manchester United és a Liverpool háborít fel a leginkább. A Liverpool a „You’ll Never Walk Alone” mottójával az emberek, a szurkolók klubjának próbálja beállítani magát. A Manchester United alapjait száz éve munkások rakták le, erre most a klub egy olyan sorozatban akar részt venni, ahol nincs igazi verseny, és nem is eshetnek ki? Undorító! – háborgott a televíziós szakértő.

CSAK A PÉNZ SZÁMÍT

– Vissza kell szorítanunk a Premier League élén álló klubok erejét – igen, még az én klubomét is. Tizenkét hónapja azt szajkózom, hogy szükség lenne egy független szabályozó testületre, amely a pénzügyeket kézben tartja, és ezzel meg lehetett volna akadályozni a történteket. Ez csupán a kapzsiságról szól. Imposztorok a klubtulajdonosok. Az angol szurkolók száz éve imádják ezeket a klubokat, és most meg kell védeni őket – fogalmazott Neville.

– A klubtulajdonosok olyanok, mint a prostituáltak. Hirtelen eltűnt a hangjuk. Néhány hétig bujkálni fognak, és azt fogják mondani, hogy nekik semmi közük nincs a dologhoz. Egy világjárvány és gazdasági válság közepette, amikor az alsóbb ligás klubok a csőd szélén járnak, a topcsapatok vezetői Zoom-hívásokat bonyolítanak le, hogy távozhassanak a BL-ből, és még több pénzt kaszálhassanak? Ez egy vicc – folytatta.

Gary Neville csalódott az angol topklubokban
Fotó: YouTube

– A Manchester United még csak nem is szerepel BL-ben. Ahogy az Arsenal sem, amúgy is jelenleg a klub egy romhalmaz. A Tottenham sem szerepel a BL-ben. Mi jogon lehetnek ők egyáltalán az alapítók között? Topklubokról beszélünk, de a United az elmúlt nyolc-tíz évben kis csapat képét mutatta. Az Arsenal is. De nagy klubnak lenni azt jelenti, hogy korrekt módon jársz el, amikor a helyzet úgy kívánja – vélekedett az egykori játékos.

– Szeretném azt gondolni, hogy a Manchester United és a Liverpool azt mondja, valami itt nincs rendben, és inkább együttműködésre törekszik, a Bajnokok Ligája fejlesztésére. Nem vagyok ellene a sorozat megreformálásának, de ezzel a lépéssel csak a maguk érdekeit vették figyelembe, és az időzítés is szörnyű. Mit gondolnak ezek az emberek, hogy előhozakodnak ezzel egy ilyen időszakban?

VEGYÉK EL A BAJNOKI CÍMEIKET!

Gary Neville elsősorban a nagy múltú klubokkal szembeni haragjának adott hangot.

– Ez egy olyan lépés, amivel hátat fordítanak a klubok által eddig képviselt értékeknek. Hogy gondolhatják a tulajdonosok, hogy az emberek a szuperligát néznék az Old Traffordon, miközben a Premier League-ben tizennégy csapatot hátrahagynak? A százötven éve fennálló piramis összedőlne hat klub döntése miatt? Ez sosem történhet meg!

Az egykori védő pénzbírsággal és a pontjaik elvételével sújtaná a részt vevő angol együtteseket.

– Vegyék el már holnap az összes pontjukat, trófeáikat, a pénzüket, legyenek az utolsó helyen a bajnokságban. Keményen kell fellépnünk, és megállítani ezt a folyamatot. Ez egy bűntett az ország futballszurkolói ellen. Legyen bajnok a Burnley vagy a Fulham. Essen ki a Manchester United, a Liverpool vagy az Arsenal. Ez a három klub egyenlő az angol futball történelmével. Okosabbnak kellene lenniük ennél. A tradíciók éltetik ezeket a klubokat, ők pedig mindent sutba vágnak a dicsőségért. Liverpool FC, most tényleg ezt teszed? Nem jó a kapcsolatunk, nem szeretjük egymást, de mindig azt gondoltam a klubról, hogy becsületes és feddhetetlen, gondoskodik a sajátjairól. Ennek vége, felejtsük el! – zárta mondanivalóját Neville.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.