Jó érzés hazatérni Debrecenbe, vallja Varga és Bódi

A labdarúgó NB II cívis derbijén a másfél hónapja még NB I-es DVSC 3-0-ra legyőzte a Nagyerdei Stadion 6187 nézője előtt a DEAC együttesét. A kellemes hangulatú mérkőzés fénypontja Tischler Patrik élményszámba menő kapásgólja volt, Kondás Elemér, a győztes csapat mestere bevallotta, boldog ember az ilyen edző, akinek klasszis cserejátékosai vannak.

Ch. Gáll András
2020. 08. 05. 20:29
null

A labdarúgó NB II cívis derbijén a másfél hónapja még NB I-es DVSC 3-0-ra legyőzte a Nagyerdei Stadion 6187 nézője előtt a DEAC együttesét. A kellemes hangulatú mérkőzés fénypontja Tischler Patrik élményszámba menő kapásgólja volt, Kondás Elemér, a győztes csapat mestere bevallotta, boldog ember az ilyen edző, akinek klasszis cserejátékosai vannak.

– Sikerült hamar vezetést szereznünk, majd erre rátettünk még egy gólt, utána azonban egy kicsit visszavett a csapat. Szünetben megbeszéltük, hogy nem szabad leállni, és a hajrában egy parádés góllal magabiztossá tettük a győzelmünket. Az volt a célunk, hogy a három pontot begyűjtsük, és ezt sikerült is megvalósítani. – mondta Kondás Elemér, a DVSC edzője. – Boldog ember az olyan edző, akinek ilyen cseréje van, mint Tischler Patrik, de hát ez is a célunk, hogy minden posztra két játékosunk legyen. És akkor versenyhelyzetet teremtettünk. Az első fordulóban Ferenczi Jani játszott, most Korhut Misi, de bejött Jani is, megoldották a baloldalt. De vannak még játékosaink a kispadon. Akinek ma nem tudtam lehetőséget adni, az majd a hét végén játszik Siófokon. És még ott vannak a fiataljaink is, a 18 éves Pintér rúgta az első gólunkat, a másodiknál a 19 éves Bárányt lökték fel, Varga Józsi helyett pedig egy 17 éves srácot küldtem a pályára. Tehát nemcsak azért játszanak ők, mert kötelező az MLSZ szabályzata értelmében legalább egy 2001. január 1-je után született labdarúgót játszatni.

Balogh Pál, a DEAC edzője masszívabb ellenállásra számított a csapatától: – Elég hamar gólt kaptunk, majd egy tizenegyest is, gyermeteg hibából, egy ilyen szintű NB I-es csapat ellen, mint a Loki, ez megbocsáthatatlan. Mert ne tévedjünk, a DVSC kerete nem NB II-es… Aztán sikerült valamelyest rendezni a sorainkat, kár, hogy a kevés lehetőségünkből legalább egyet nem tudtunk gólra váltani. A srácok lámpalázasak voltak egy ekkora nézősereg előtt, bár az is igaz, hogy vannak nálunk régi Loki-játékosok is, akik hozzászoktak az ilyen környezethez. A továbbiakban szeretnénk megkezdeni a pontgyűjtést, a cél a bennmaradás kiharcolása.

Varga Kevin, a Loki szélsője: – Igazi futballhangulat volt, nagyon örülünk, hogy ekkora érdeklődés övezte a mérkőzést. Maximálisan komolyan vettük az ellenfelet, tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, hála istennek, korán el tudtuk dönteni. Ez volt a célunk, hogy a Budaörs elleni meccsel ellentétben most hamar megszerezzük a vezetést. Szünet után úgy jöttünk ki, hogy viszonylag gyorsan szerezzük meg a harmadik gólt, ez is sikerült, magabiztos győzelmet arattunk. Értesültünk a Vasas újabb pontvesztéséről, de úgy gondolom, annyira az elején vagyunk még a bajnokságnak, hogy ez ilyenkor nem számít, csak magunkkal szabad foglalkoznunk. Alakul a csapat, többen még csak két hete érkeztek, idő kell ahhoz, hogy összeszokjunk. Minőségi játékosokat igazoltunk, miközben a csapat magja megmaradt, meg kell küzdeni a csapatba kerülésért.

Tischler Patrik (30) társai körében ünnepli a győzelmet és csodagólját
Fotó: Mirkó István

Tischler Patrik – könnyen lehet – élete gólját rúgta szerdán: – Igen, szép gól volt, de az a legfontosabb, hogy megnyertük a mérkőzést. Vasárnap eléggé nyögvenyelősre sikerült a Budaörs elleni meccs, most szerencsére már az ötödik-hatodik percben gólt tudtunk szerezni. Ezzel egy kicsit könnyebbé tudtuk tenni a magunk számára a mérkőzést. Igen, nekünk erre kell koncentrálnunk, különösen hazai pályán be kell rúgnunk a helyzeteket. Gratulálok a csapatnak, jól játszottunk. A három gólon kívül is több gólt rúghattunk volna. Ilyen gólra nem nagyon emlékszem a praxisomban, Bódi Ádám remekül adta be a labdát, sikerült ráborítanom. Jól érzem magam Debrecenben, ilyen szurkolótábor előtt öröm játszani. Még csak két és fél hete vagyok itt Debrecenben, Eli bá (Kondás Elemér – a szerk.) forgatja a játékosokat, rotálja a csapatot, mindenki szóhoz fog jutni, de szeretnék a kezdő tizenegy tagja lenni. De ha csereként kapok lehetőséget, igyekszem hozzátenni az összteljesítményhez.

Bódi Ádám és Varga József – mindenütt jó, de legjobb otthon
Fotó: Ch. Gáll András

Bódi Ádám csapatkapitánnyal és Varga Józseffel kint a parkolóban beszélgettünk. – Sikerült jól beadnom a labdát Patriknak, örülök ennek a gyönyörű gólnak – mondta Bódi. – A célunk a feljutás, alig várom már, hogy újra az Nb I-ben játszhassunk.

– Örülök, hogy újra itthon vagyok, már korábban is haza akartam térni Székesfehérvárról, illetve Felcsútról, de csak most sikerült – mondta Varga József, akinek emlékezetébe idéztem a tíz éve a Levszkinek rúgott bombagólját. – Nem szükséges, pontosan emlékszem rá – mondta mosolyogva Varga.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.