Történelmi megaláztatásról ír a spanyol sajtó

Nincs kegyelem a spanyol médiában, az összes újság a sárba tiporja a Bayerntől a BL negyeddöntőjében 8-2-es vereséget szenvedő Barcelonát. Minden lap teljes személycserét, gyökeres változásokat sürget. Németországban nem győzik magasztalni Thomas Mülleréket.

Ch. Gáll
2020. 08. 15. 9:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Temetői a hangulat Spanyolországban, de főleg Katalóniában a Barcelona 8-2-es veresége után a Bayern Münchentől a lisszaboni Bajnokok Ligája-negyeddöntőben. A szombati lapok egyöntetűen temetik az ötszörös BL-győztest. A barcelonai Sport címlapja: Történelmi megaláztatás.

„A Barça kiröhögtette magát, történelme legsúlyosabb európai vereségét szenvedte el, és tizenkét év után először olyan idényt zár, amelyben egyetlen trófeát sem nyert” – olvasható ugyancsak a címlapon, ahol Bartomeu klubelnököt is idézik: „Nagyon sajnálom a történteket, ez bizony katasztrófa. Döntéseket kell hoznunk, néhányat fejben már meg is hoztunk, hamarosan bejelentjük ezeket.” Gerard Piqué: „Szégyen ez az eredmény, padlót fogtunk. A klubnak komoly változásokra van szüksége, és magam is felajánlom a távozásomat, ha mennem kell.” Quique Setién vezetőedző: „Ha Piqué, aki az egész életét itt élte le a klubban, azt mondja, változásokra van szükség, akkor ez tényleg így van. Nem tőlem függ, hogy folytatom-e a munkát a csapat élén.”

A madridi Marca egyszavas címe a borítón: Szégyen! A lap szerint már „másfél lábbal” a klubon kívül van. A Marca a gyalázat tényét az egész spanyol futballra kivetíti: tizenhárom éve először fordul elő, hogy nincs spanyol csapat a bajnokok Ligája elődöntőjében.

A katalán nyelvű L’Esportiu ezt vágja az olvasói képébe: „S’ ha acabat.” Vagyis: bevégeztetett. És nemcsak a Barcelona idei BL-szereplése, hanem a csapat gyakorlatilag megérkezése óta kisebb megszakításokkal tartó másfél évtizedes sikersorozata.

A madridi AS ugyanazt a címet adta, mint a Sport: Történelmi megaláztatás. „A Bayerntől elszenvedett katasztrofális vereség olyan válságot jelez, amelynek minden szinten beláthatatlan következményei lesznek a klubnál.”

Végül a barcelonai Mundo Deportivo címlapján ezt olvashatjuk: Szégyenletes vége a ciklusnak. A ciklus alatt az előbb említett dicsőséges másfél évtizedet értik.

A vezető német bulvárlap, a Bild nem aprózza el. „Az évszázad győzelme” Kiegészítve a következővel: A Bayern nyolc góljával megsemmisítette a Barçát. pedig azt mondja: Ez jobb volt, mint a 7-1! Mármint 2014-ben a világbajnokságon a brazilok ellen.

A Der Spiegel főcíme: Erődemonstráció. Majd a továbbiakban: A Barcelonának ez az eredmény egy korszak végét jelenti. Alphonso Davies cselsorozata bekerül a történelemkönyvekbe. Lionel Messi úgy futballozott, mintha az argentin válogatott, és nem a Barcelona mezét viselte volna.

A brit The Sun arról ír, hogy Xavi már készenlétben áll, hogy átvegye Quique Setién helyét.

A Daily Mail hasábjain Rio Ferdinand felteszi a kérdést: „Lionel Messi tényleg ebben a csapatban akarja eltölteni azt az időt, ami még hátravan a szerződéséből?” A közelmúlt manchesteri védője szerint az argentin elhagyja a Barcelonát, mert annak semmi értelme, hogy ott maradjon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.