Válságban a Real Madrid, Zidane aggódhat az állása miatt

A szerény képességű Alavés idegeben 2-1-re győzte le a Real Madridot a spanyol bajnokságban, Zidane csapata sérülés miatt hetekre elveszítette Eden Hazard-t. A Real a legutóbbi három fordulóban egy pontot szerzett a La Ligában.

Magyar Nemzet
2020. 11. 29. 9:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton a Deportivo Alavés vendégeskedett Madridban, és hatalmas meglepetésre 2-1-re győzött. Pedig nem indult rosszul a meccs madridi szempontból: futószalagon alakította ki a helyzeteket a bajnok, de – a később sérülés miatt lecserélt – és Mariano Díaz is hibázott, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellenfél a VAR segítségével egyenlített. Nacho kezezése után Lucas Pérez 11-esből szerzett vezetést a kiscsapatnak.

Zinédine Zidane nem lehet büszke a csapatára
Fotó: MTI/EPA/EFE/Chema Moya

A szünet után tovább mélyült a Real válsága: Courtois kapus gólpasszt adott a Realban nevelkedett Joselunak, aki köszönte szépen az ajándék labdát, és a kapuba lőtte az Alavés második gólját. A hajrában szépített, és ha a csereként beállt, a klubtól elvágyódó Isco lövése nem a felső kapufán csattan, akkor legalább egy pontot megmenthetett volna a Madrid, de az egy helyett egyetlen pont nélkül maradt.

A mérkőzés összefoglalóját itt nézhetik meg.

A Real Madrid 10 meccsen 17 pontot szerzett, jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán, hat pont a lemaradása az élen álló Real Sociedaddal szemben. Zidane csapata a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén csak egy pontot szerzett. Erre még az sem lehet mentség, hogy példátlan sérüléshullám sújtja a csapatot: Sergio Ramos, Dani Carvajal, és Federico Valverde sem bevethető. Igencsak akadozik a Real Madrid játéka, és ha Zinédine Zidane nem találja meg a kiutat a válságból, hamarosan új állás után kell néznie.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.