Vb helyett világkupát rendezünk, de olimpiai számokban

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség vezetőtestülete megváltoztatta a júliusról szeptemberre halasztott szegedi gyorsasági világbajnokság státuszát, és a vb helyett – amelyen eredetileg az olimpiai programban nem szereplő számokban versenyeztek volna a sportolók – világkupa megszervezésére kérte fel a magyar szövetséget, ötkarikás számokkal.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 06. 29. 21:04
MIKE Róbert; Korisánszky Dávid
Belgrád, 2018. június 9. Korisánszky Dávid és Mike Róbert a férfi kenu párosok 1000 méteres döntőjében a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2018. június 9-én. A magyar csapat a hatodik helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke elmondta: a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) elnöksége azért döntött így, mert fontosnak tartja, hogy a sportágnak legyen idén egy olyan eseménye, amelyen a tokiói olimpiára és paralimpiára készülő versenyzők összemérhetik a tudásukat. A viadalra szeptember 24. és 27. között kerülhet sor a Maty-éren.

– Mivel az MKKSZ a nem olimpiai számok világbajnokságának rendezésére nyert el pályázatot, és ehhez kapott állami támogatást, megkezdtük az egyeztetést az Emberi Erőforrások Minisztériumával és Szeged városával, hogy amennyiben lehetséges, a hozzájárulás a világkupaversenyre is érvényes legyen. Úgy véljük, a magyar válogatott versenyzőinek nagyon jó, ha idén is van mire készülniük, Magyarországnak pedig ugyancsak előnyös, ha újabb rangos viadalnak adhat otthont – fogalmazott az MKKSZ elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.