Két kapitány, akik vereség után is nagyon elégedettek voltak

Nemcsak a magyar, hanem a bolgár válogatott is kikapott az egymás elleni Eb-pótselejtező főpróbáján, ennek ellenére mindkét szövetségi kapitány elégedetten és bizakodva nyilatkozott a csapatáról és az október 8-i mérkőzés esélyeiről.

2020. 09. 07. 20:01
Rossi, Marco
Budapest, 2015. február 9. Az olasz Marco Rossi, a Budapest Honvéd új vezetõedzõje az OTP Bank Ligában a bennmaradásért küzdõ Budapest Honvéd sajtótájékoztatóján Budapesten, a Bozsik József Stadionban 2015. február 9-én. Az NB I-es csapat kilenc külföldi labdarúgóval erõsített a téli átigazolási idõszakban. MTI Fotó: Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vereség után ritka az elégedett szövetségi kapitány, most mindjárt kettő is akadt. A Nemzetek Ligája vasárnapi mérkőzései közül a Wales–Bulgária találkozót kísértük kiemelt figyelemmel: Eb-pótselejtezős ellenfelünk nem nyújtott meggyőző teljesítményt Cardiffban. Igaz, a bolgárok szövetségi kapitánya nem így látta.

– A játékosok végrehajtották, amit kértem, szinte végig tudatosan futballoztunk! – lelkendezett Georgi Dermendzsiev az 1-0-s vereséget követően.


Fotó: Mirkó István

Ezek szerint az lehetett a taktikai utasítás, hogy a bolgár játékosok véletlenül se lőjenek kapura, ugyanis Bulgária így hozta le a meccset, némi túlzással Wales akár kapus nélkül kiállhatott volna. Georgi Dermendzsievet azonban magabiztosan így folytatta: – Megérdemeltük volna a döntetlent, mert lehet, hogy nem volt gólhelyzetünk, de az ellenfélnek sem. Kezd összeállni a játékunk, tudunk küzdeni egymásért, és ez jó jel a Magyarország elleni mérkőzés előtt.

Az, hogy megérdemeltük volna a döntetlent, elhangzott Budapesten is, miután a magyar válogatott 0-3-ról felállva 3-2-re kikapott az orosztól. Marco Rossi szövetségi kapitány azért több pozitívumot tudott felsorakoztatni az érvelése mögé, például a múlt hétről a törökök elleni győzelmet, vasárnap pedig egy közepes első és egy jó második félidőt, három szerzett gólt – szemben a bolgárok írek elleni hazai 1-1-ével és a semleges néző számára borzalmas játékot hozó cardiffi vereségével. Marco Rossi elmondta, maradéktalanul elégedett, és szerinte komoly esély van nyerni Bulgáriában.

Számunkra mindenféleképpen tanulságos volt ez a 2-3 vasárnap este. Például láthattuk, hogy a háromvédős felállás sokkal jobban működött a meglepett és komótosabb törökökkel szemben, ugyanakkor a felkészült, a ritmust remekül váltó és rendkívül gyors oroszok ellen már be-becsúszott néhány hiba, amit az ellenfél kíméletlenül meg is büntetett, ezért tudott a 46. percben már 3-0-ra vezetni. Erről beszélt a magyar együttes legjobbja, is: – Nagyon bosszantanak a kihagyott helyzetek, és az is, hogy nem szereztünk legalább egy pontot. Kár az első félidőben elkövetett hibákért, utána viszont a mérkőzés egyes szakaszaiban rendkívül jól játszottunk, benne volt az egyenlítés is a meccsben, de sajnos nem jött össze. Egy pontot megérdemeltünk volna. A két mérkőzésen szereztünk három gólt, és a játékunk is sokat fejlődött, már van tervünk, amivel kimegyünk a pályára. Ha így folytatjuk, győzhetünk Bulgáriában.

A lényeg az az utolsó mondat: a három jó félidő, a fejlődő játék akkor ér valamit, ha október 8-án győztesen utazik haza a csapat a bulgáriai Eb-pótselejtezőről. A vesztes ott már nem lehet elégedett.

 

VB-döntő visszavágó:

Először találkozik a francia és a horvát labdarúgó-válogatott a 2018-as világbajnoki döntő óta. Két éve Didier Deschamps csapata 4-2-re győzte le Horvátországot a moszkvai vb-fináléban. Kedden 20.45-kor (tv: Sport 1) Párizsban, a Nemzetek Ligájában rendezik a „visszavágót”. A franciák az első fordulóban Svédországban győztek góljával 1-0-ra, ám a sikerkovácsot bokasérülés miatt le kellett cserélni. Eközben a horvátok 4-1-es vereséget szenvedtek Portugáliában. Nem lesz könnyű dolguk, ha javítani akarnak, hiszen eddig nem tudták legyőzni a franciákat: hat meccsen két döntetlent tudtak kiharcolni négy vereség mellett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.