Vészesen közeledik Tokió, egyre rosszabbak a kilátások

Bár bejutott a második fordulóba, ott már nem lép pályára Babos Tímea és Jani Réka kettőse a budapesti WTA-tornán. A páros részt venne a tokiói olimpián is, de Babos sérülése megakadályozhatja az indulást.

Magyar Nemzet
2021. 07. 15. 12:15
Babos Tímea
Melbourne, 2021. február 8. Babos Tímea a belga Ysaline Bonaventure ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2021. február 8-án. MTI/EPA/Jason O'Brien Fotó: Jason O'Brien Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

hazai pályán tett egy próbát, de csípősérüléssel küzdve játékot sem tudott nyerni a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics ellen, mielőtt feladta a meccset a budapesti WTA-torna első fordulójában.

Az első számú magyar női teniszező párosban Jani Rékával nyert egy meccset a főtáblán, de a csütörtöki negyeddöntőt már nem vállalta. Babos a balsikerű wimbledoni verseny óta küzd a sérüléssel.

Babos és Jani kettőse részt vehetne a tokiói olimpián is, ahol július 24-én kezdődnek a teniszversenyek.

– Tegnap volt MRI-n, ahol kisebb porcleválást diagnosztizáltak a csípőjében, emellett még van egy gyulladás az Achillesében is – árulta el a teniszező állapotáról édesapja, Babos Csaba, a magyar Billie Jean King-Kupa csapat kapitánya az MTI-nek. – Most Szombathelyen van kivizsgáltatni az Achillesét, és a nap folyamán egy csípőspecialista is megnézi. Végső soron az orvosi stáb fog dönteni az olimpiai indulásról. Mi még nem mondtunk le Tokióról, ahová hétfőn utaznánk el.

A tokiói olimpián férfi egyesben képviseli Magyarországot, a Babossal közös vegyes páros szereplése viszont egyre kérdésesebbé válik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.