Fél távnál elátkozottnak látszik Babos Tímea éve

Babos Tímea és Kristina Mladenovic idén először indult egymás oldalán, de Wimbledonban már az első fordulóban búcsúzott a kettős, amely tavaly két Grand Slam-trófeát is nyert. Vegyes párosban végül el sem indult a magyar lány, akinek továbbra sem akar összeállni a 2021-es esztendő.

2021. 07. 02. 9:04
Babos Tímea
Melbourne, 2021. február 8. Babos Tímea a belga Ysaline Bonaventure ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2021. február 8-án. MTI/EPA/Jason O'Brien Fotó: Jason O'Brien Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly minden szépnek és jónak tűnt: és Kristina Mladenovic párosa veretlen maradt a Grand Slam-tornákon. Az Australian Opent és a Roland Garrost megnyerte a magyar–francia kettős, a US Openről pedig visszaléptették Babosékat, mert Mladenovic közeli kontaktba került koronavírus-fertőzött versenytársával. A csonka év sikerei után 2021-re úgy készült a magyar teniszező, hogy folytatják a menetelést. Mladenovic azonban másként gondolta, és Melbourne-ben teljesen váratlanul visszamondta a párost.

Hiába akart Mladenovic az egyesre koncentrálni, idei legjobb eredménye így is a pároshoz köthető: a római WTA 1000-es versenyen Markéta Vondroušová oldalán jutott döntőbe. Babos is próbálkozott más párostársakkal a francia okozta csalódás után, ám Veronika Kugyermetova néhány torna után az orosz szövetség befolyására, az olimpiát szem előtt tartva inkább a szülés után visszatérő honfitársához, Jelena Vesznyinához csatlakozott, hogy aztán Tokióban mégis két külön egységben induljanak. Az sem könnyítette a magyar lány dolgát, hogy tavasszal átesett a koronavíruson.

Néhány héttel ezelőtt Mladenovic megkereste Babost, hogy Wimbledonban ismét egymás oldalán küzdjenek. A füves pályás Grand Slam-tornán azonban kiderült, hogy a párosuk sem működik azonnal, varázsütésre a hosszú hónapok külön útja után: hiába a korábbi eredményeiknek szóló második kiemelés, két szettben csupán három játékot nyertek Zarina Dijasz és Arina Rodionova ellen. Babos májusi nyilatkozata alapján egyelőre nem hosszú távú partneri kapcsolatról van szó, ráadásul az olimpián eleve nem indulhattak volna együtt, ott csak azonos nemzetbeli párosok indulhatnak. Babos partnere Jani Réka Luca lesz, az év további részében azonban aligha játszik együtt a két magyar lány.

Babosnak egyelőre a vegyes párossal sincs szerencséje. Fucsovics Mártonnal legutóbb a 2019-es Roland Garroson indultak együtt, azóta több Grand Slam-tornán meg sem rendezték a számot. Babos idén forszírozta volna a párizsi részvételt, de Fucsovics akkor nemet mondott neki. Wimbledonban először szerepelt a magyar kettős a főtáblán, ám csütörtök este egy indiai duó került a helyükre.

menedzsmentje később közölte az MTI-vel, hogy ezúttal két kiesése után Babos döntött a visszalépés mellett, nem pedig a Wimbledonban még mind egyesben, mind párosban versenyben lévő Fucsovics. A következő lehetőség papíron Tokió, ahol a helyszínre megérkezett teniszezők közötti rangsor alapján tizenhat páros indulhat majd. Fucsovicsnak a férfi egyes, Babosnak a női páros indulása biztos a japán fővárosban.

Babos kaotikus éve tehát Wimbledonban is győzelem nélkül folytatódott. Fucsovics viszont péntek délután, a harmadik fordulóban folytatja szereplését, a kilencedik kiemelt, de füves pályán nem túl sikeres Diego Schwartzman ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.