Babos Tímea koronavírusos lett, kizárták a charlestoni tornáról

Babos Tímea tíznapos karanténba került a charlestoni WTA-verseny helyszínén, miután két egymást követő koronavírustesztje is pozitív eredményt hozott. A teniszező ezt saját maga jelentette be a közösségi oldalán, hozzátéve, hogy komoly tünetei nincsenek, csak kicsit fáj a feje és a torka.

Magyar Nemzet
2021. 04. 08. 16:17
BABOS Tímea
Babos Tímea két szettes győzelemmel rajtolt Fotó: John G. Mabanglo Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejutott a legjobb nyolc közé a Charlestonban zajló WTA-torna párosversenyében az orosz Veronyika Kugyermetova oldalán, számára mégis véget ért a torna. Az ok manapság szinte hétköznapi: pozitív lett a legutóbbi koronavírustesztje, így automatikusan kizárják a versenyből, és tíz nap karantén vár rá. A hír bejelentésekor a közösségi oldalán elárulta, az eredmény meglepte, mert a múlt héten Miamiban és a jelenlegi tornán is folyamatosan tesztelték, ráadásul mindvégig betartotta a buborékra vonatkozó szabályokat.

 

Babos Tímeát meglepte a tesztek eredménye, mert minden előírást betartott, nem tudja, hogyan fertőződhetett meg
Fotó: John G. Mabanglo/MTI/EPA

 

„Nem értem hogyan, mikor és miért történt, de ez most már nem is lényeges – írta Babos Tímea. – Ami fontos, hogy nagyon minimális, szinte semmi tünetem nincsen. Fáj a fejem és a torkom picit, illetve egy napig éreztem az izmaim fáradékonyságát, de ezt érthetőnek találtam, hiszen sokat készültem az idei első salakpályás versenyemre. Lejátszottam egy egyéni és egy párosmeccset is, edzettem mellette, igazából csináltam a dolgom maximum erőbedobással, mint mindig.”

Elárulta, hogy az edzője azóta már két újabb negatív tesztet is adott, így ő elutazhatott a verseny helyszínéről. Babos Tímea abban reménykedik, hogy az állapota nem romlik, és szeretne a szállodai szobájába legalább egy szobakerékpárt, hogy azzal próbálja meg szinten tartani az erőnlétét. Végül ezt írta: „Továbbra is egyértelműen azt mondom, hogy az egészség az első és legfontosabb, és nagyon remélem, hogy nem lesznek tüneteim a következő napokban sem.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.