Elképesztő, amit Sallai a németektől kapott a pocsék tizenegyese után + videó

Balszerencsés volt Sallai Roland a Bundesliga 31. fordulójának szombati játéknapján, hiszen tizenegyest hibázott, majd a Freiburg végül hazai pályán 2-1-re kikapott a Wolfsburgtól. Ami ezután következett, az alighanem örök emlék marad a magyar válogatott alapemberének. Sallai fantasztikus gesztust kapott a német szurkolóktól.

2024. 04. 28. 7:01
UEFA Europa League - SC Freiburg vs West Ham United
Sallai Roland foghatta fejét, miután tizenegyest hibázott, de a Freiburg szurkolói nem fordultak el tőle Fotó: EPA/RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hős lehetett volna a Wolfsburg ellen, hiszen 1-1-re állt a meccs, amikor a Freiburg tizenegyeshez jutott, és ő állhatott a labda mögé. Sallai azonban elcsúszott a lövés közben, ami miatt csúnyán fölé lőtte a labdát. A kimaradt lehetőség pedig megbosszulta magát, az emberelőnyben futballozó Wolfsburg három perccel később megszerezte a győztes gólt, így a Freiburg pont nélkül maradt.

SALLAI Roland
Sallai Roland a Wolfsburg elleni meccsen küzd a labdáért. Fotó: MTI/AP/DPA/Tom Weller

Sallai Roland mindennek ellenére sem került a német szurkolók céltáblájára, sőt! A mérkőzés végén a Freiburg játékosai odamentek a drukkerek elé megköszönni a támogatást, és ami ekkor történt, az alighanem örökre megragad a magyar válogatott támadó fejében.

„Sallai, Sallai” – zengte az egész stadion. A német szurkolók Sallai Roland nevét skandálták, akit tehát nem hagytak cserben, igyekeztek felemelni a padlóról. Fantasztikus gesztus volt ez a Freiburg-drukkerek részéről.

Nem ez volt az első eset, hogy Freiburgban megvédtek egy nagyot hibázó magyar futballistát. Január végén gólt eredményező hibával debütált az együttesben, ám újdonsült csapattársai rögtön nagyon megértően nyilatkoztak róla a mérkőzés után. Más kérdés, hogy Szalai azóta sem kap rendszeres játéklehetőséget, a Wolfsburg ellen is végig a kispadon ült. 

Sallai edzője szerint megmagyarázhatatlan dolog történt

A Freiburg nagy fölényben játszott a meccsen, az első félidőben meg is nyerhette volna azt, de csak 1-0-ra vezetett, így nyílt maradt a folytatás. – Csodálatosan játszottunk, ez volt az egyik legjobb mérkőzésünk a szezonban – értékelt a csapat edzője, Christian Streich, aki a találkozó hajrájáról, benne Sallai balszerencsés esetéről is beszélt.

– Néha olyan dolgok történnek a futballban, amiket nem lehet megmagyarázni. Hirtelen minden ellenünk fordult. De a szurkolóink nagyszerűen bántak a csapattal, ezért is folytatnunk kell a munkát – fogalmazott Streich.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.