Babos Tímea könnyek között adta fel a budapesti mérkőzését

Babos Tímea sérülés miatt feladta első fordulós mérkőzését a budapesti Római Teniszakadémián zajló salakpályás női tornán, Jani Réka, Udvardy Panna és Gálfi Dalma azonban bejutott a nyolcaddöntőbe.

Forrás: NSO2021. 07. 13. 20:25
Babos Tímea sérülés miatt sír
Babos csalódottan távozott a Római partról Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista 121. helyén álló kedden a hatodik helyen kiemelt Aljakszandra Szasznoviccsal (86.) csapott össze az Asbóth József Stadionban. A hatodik helyen kiemelt fehérorosszal szemben 2–1 volt a győzelmi mérlege, bár legutóbb – 2017-ben – az ellenfél volt jobb a moszkvai viadalon.

Babos nem sokat bírt a pályán
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A délelőtti rajtnál is 30 Celsius-fokot mértek a napfényben úszó centerpályán, de Babos és Szasznovics negyedik csatájára már óriási hőségben került sor, amin a Duna mentén lengedező szél sem segített. Alighanem ez volt az oka, hogy alig maroknyi néző látogatott ki a párosban négyszeres Grand Slam- és háromszoros világbajnok hazai mérkőzésére.

A 28 éves közönségkedvenc a bal combján nagy kötéssel lépett pályára, majd rögtön elvesztette az adogatását, és az első négy gémben összesen csak hat pontot nyert. A minszki rivális érezte, hogy Babos nincs százszázalékos állapotban, lendületesen irányított, fokozatosan növelte előnyét, és 22 perc alatt 6:0-ra hozta a nyitó szettet.

Az MTK játékosa könnyezve ült a padon, amíg fellocsolták a salakot, de folytatta a találkozót. A második felvonás alig tíz percig tartott, amikor Babos jelezte, hogy nem tudja folytatni, majd sírva leballagott a pályáról, és még az ilyenkor szokásos nyilatkozatra sem került sor.

Babos párosban Jani Réka oldalán hétfőn bejutott a negyeddöntőbe, kettősük a tokiói olimpia női páros mezőnyében is ott lesz majd.

Édesapja, Babos Csaba az MTI-nek elmondta, lánya Wimbledon óta küszködik csípősérüléssel.

„Londonban jött elő ez a probléma, és most a budapesti edzéseken sem nézett ki biztatóan – közölte a női szakágvezető, aki egyben Billie Jean King-kupa-kapitány is. – Bizonyos mozdulatoknál Timinek komoly fájdalmai vannak, szerintem nem kellett volna elvállalnia az egyénit, de ki akarta próbálni, hogy mennyire bírja a terhelést. A párost minden bizonnyal folytatja, ráadásul hétfőn már utaznának Rékával az olimpiára, ez ügyben néhány nap múlva döntünk majd.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.