Visszatérés a főtáblára

A Vasas női csapata a selejtező második fordulójában a csütörtöki idegenbeli visszavágón is magabiztosan, 3-0-ra legyőzték az albán Partizani Tirana együttesét.

2019. 11. 02. 9:21
null
Joggal ünnepelnek az angyalföldi együttes játékosai Forrás: Vasas Röplabda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Találós kérdésnek is megtenné: melyik három csapatjátékban nyertek magyar klubok BEK-et, illetve annak utódját, Bajnokok Ligáját, avagy Euroligát? A győri lányok és a ferencvárosi fiúk tavaszi sikere után a kézilabda és a vízilabda könnyen és gyorsan adódik, de miután a labdarúgást és a jégkorongot elvetjük, bizonytalanul próbálkoznánk: kosárlabda, netán röplabda? Igen, utóbbi, a szocialista rendszer egyik kirakatcsapata, a mára elfeledett NIM SE női együttese 1973-ban megtörte a szovjet hegemóniát. (Kosárlabdában, szintén a hölgyek között, a BSE 1979-ben és a Sopron 2018-ban a döntőig jutott, de ott elbukott.)

A Vasas női csapata ilyen magasságokról legfeljebb álmodozhat, de már az is nagy szó, hogy tizenhat év után ismét van magyar résztvevő a Bajnokok Ligája főtábláján. A piros-kékek a selejtező második fordulójában a csütörtöki idegenbeli visszavágón is magabiztosan, 3-0-ra legyőzték az albán Partizani Tirana együttesét, és ott vannak a húsz legjobb csapat között.

– Idegesen kezdtünk, mert rajtunk volt a teher, de amikor hozzászoktunk a csarnokban a hangulathoz, elkezdtünk olyan agresszívan játszani, ahogy azt kellett. A siker kulcsa a jó blokkvédekezés volt. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez, sokat tettek azért, hogy főtáblára jussunk – nyilatkozta a siker után a Vasas edzője, a lengyel Jakub Gluszak.

Joggal ünnepelnek az angyalföldi együttes játékosai
Fotó: Vasas Röplabda

Az ő neve is mutatja, új szelek fújnak a magyar röplabdában. A Vasas éveken, sőt évtizedeken át az egyik kiemelt utánpótlás-nevelő műhely volt; a lengyel mester kezei alatt zömében légiósokkal – a kezdőben egyetlen magyarral, Török Katával – új csapat formálódik. Valamit valamiért. A Vasas tavaly hosszú évek után ismét bajnoki címet ünnepelhetett, s most feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára.

A folytatás is ismert. A Vasas a B jelű négyesbe került, a legutóbbi kiírásban ezüstérmes olasz Conegliano, a francia Nantes, illetve a 2018-ban szintén BL-ezüstérmes román Alba Blaj (Balázsfalva) lesz az ellenfele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.