Kettőből kettő, ezúttal simán nyert a Ferencváros

Simán megnyerte második mérkőzését is az FTC-Telekom Waterpolo a férfivízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második, budapesti buboréktornáján. A magyar együttes szerdán a Dinamo Tbiliszi csapatát győzte le 11-4-re.

Magyar Nemzet
2021. 03. 03. 17:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barceloneta ellen meglepő sikert aratott a Ferencváros, a Dinamo Tbiliszivel szemben viszont kötelező volt a győzelem. S bár takaréklángon játszott a Fradi, a két csapat közti különbség már az első negyedben kirajzolódott, és a címvédő ötgólos előnyt épített ki (5-0). A biztos előny tudatában még inkább visszavett, inkább a védekezésre összpontosított a magyar csapat, így a második játékrészben csak három (8-1), a harmadikban pedig csupán egy gólt szerzett (9-3). A zárónegyedet 2-1-gyel húzta be, és végül rendkívül sima, 11-4-es sikert aratott a grúz együttes ellen.

A zöld-fehéreknél ezúttal szóhoz jutott a kedden még pihentetett és Nicolas Constantin-Bicari trió is.

Az FTC következő ellenfele a montenegrói Jadran Herceg Novi lesz csütörtök este 19 órától.

Áprilisban rendezik meg a csoportkör harmadik felvonását, akkor dől el, hogy a csoportból a házigazda Hannover mellett melyik három csapat jut tovább a júniusi nyolcas döntőbe.

Bajnokok Ligája csoportkör, B csoport, 5. forduló (Budapest):

Dinamo Tbiliszi (grúz)–FTC-Telekom Waterpolo 4-11 (0-5, 1-3, 2-1, 1-2)

Gólszerzők: Vapenski 2, Bitadze 1, Vasic 1, ill. Vámos 2, Vigvári Vendel 2, Jansik Sz. 2, Constantin-Bicari 2, Sedlmayer 1, Zalánki 1, Funtulisz 1

PROGRAM:

Brescia (olasz)–Waspo Hannover (német) 19-11 (2-0, 6-5, 5-3, 6-3)

Jadran Herceg Novi (montenegrói)–CN Barceloneta (spanyol) 19.00

csütörtök:

FTC-Telekom Waterpolo–Jadran Herceg Novi 19.00

péntek:

Brescia–FTC-Telekom Waterpolo 16.30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.