Zidane: Nem mondok le, mert nem lenne értelme

Újabb kínos vereséget szenvedett a Real Madrid. A Bajnokok Ligája B csoportjában kedd este 2-0-ra kikapott a Sahtar Doneck vendégeként, tehát oda-vissza alulmaradt az ukrán csapattal szemben. A királyi gárda a hét végén az Alavés ellen is arcpirító vereséget szenvedett, ezért egyre többen Zinedine Zidane távozását követelik. A csapat vezetőedzője erre, legalábbis önként, nem hajlandó. Azt hajtogatja, a csapata jól játszott a Sahtar ellen, csak éppen képtelen volt betalálni, s töretlenül bízik a Real továbbjutásában. Amire még mindig megvan az esély, a Madridnak az utolsó fordulóban le kell győznie a Mönchengladbachot.

N. M.
2020. 12. 02. 9:17
Copa del Rey - Round of 16 - Real Zaragoza v Real Madrid
Zidane kitart, nem akar lemondani Fotó: REUTERS/Juan Medina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem mondok le, mert nem lenne értelme – vágott bele rögtön ekképpen az értékelésébe Zinedine Zidane a Sahtartól elszenvedett vereség után. – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, nyomást gyakoroltunk a Sahtarra, letámadtuk, csak éppen nem tudtunk gólt szerezni. Kapufát rúgtunk, a labda egyszerűen nem akart bemenni. Aztán nehezebbre fordultak a dolgok. Megérdemeltük volna a győzelmet.

– Amikor rossz szériában vagy, nem tehetsz mást, mint hogy mégy tovább, teszed a dolgod. Az eredmények alapján mi most rossz passzban vagyunk, de ki kell tartanunk. A Sahtar elleni meccs beillett egy döntőnek, felkészültünk rá, jól játszottunk, de a labda nem akart bemenni – mentette a menthetetlent a francia edző.

Zidane végig azt mantrázta, felkészültek, jól játszottak, csak gólt nem tudtak szerezni...

Zidane nem érti, mi történt a csapatával Doneckben
Fotó: Reuters/Gleb Garanich

Persze még semmi sincs veszve. Csak a B csoport állására kell tekinteni. A helyzet a következő. A Mönchengladbachnak nyolc, a Sahtarnak és a Realnak hét-hét, az Internazionalénak öt pontja van. Az utolsó forduló párosítása a következő: a Real Madrid–Mönchengladbach, Internazionale–Sahtar Doneck.

A Madridnak még mindig a saját kezében van a sorsa, köszönhetően annak, hogy az Inter kedd este 3-2-re nyert a Mönchengladbach vendégeként. Ha a Madrid az utolsó fordulóban legyőzi a Gladbachot, mindenképpen továbbjut. De még a döntetlen is elég lehet, ha az Inter megveri a Sahtart, az olasz csapattal szemben ugyanis a Realnak jobb az egymás elleni mérlege.

– Derűlátó vagyok – jelentette ki Zidane. – Nehéz helyzet, muszáj megőriznünk a karakterünket és a büszkeségünket. Egyszerűen meg kell nyernünk a következő mérkőzést. Hinnünk kell ebben, és küzdenünk kell érte. Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog.

Bajnokok Ligája csoportkör, B csoport:

Az 5. forduló:

Sahtar Donyeck–Real Madrid 2-0

Gólszerző: Dentinho (57.), Szolomon (82.)

Borussia Mönchengladbac–Internazionale 2-3

Gólszerző: Pléa (45., 76.), ill. Darmian (17.), R. Lukaku (64., 73.)

Az állás: 1. Mönchengladbach 8 pont, 2. Sahtar Donyeck 7 (5-12), 3. Real Madrid 7 (9-9), 4. Internazionale 5.

A 6. forduló párosítása: Real Madrid–Mönchengladbach, Internazionale–Sahtar Doneck.

Az összes keddi eredmény és csoportállás itt nézhető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.