Másodszor is megviccelte a Sahtar Realt, nyert a Salzburg

Két mérkőzés, két meglepetés – izgalmasan indult a labdarúgó Bajnokok Ligája ötödik fordulójának keddi játéknapja. A Real Madrid továbbjutásra készült a Sahtar ellen, ehelyett felsült Donyeckben, a Red Bull Salzburg pedig idegenben győzte le a Lokomotiv Moszkvát.

Magyar Nemzet
2020. 12. 01. 21:14
Real Madrid, Sahtar Donyeck
epa08855525 Dentinho of Shakhtar celebrates his goal with his teammates during the UEFA Champions League group B match between Shakhtar Donetsk and Real Madrid in Kiev, Ukraine, 01 December 2020. EPA/Sergey Dolzhenko Fotó: EPA/Sergey Dolzhenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BL-csoportkör nyitófordulójában hatalmas meglepetést okozott a Sahtar mindenkinek, de főleg a Real Madridnak, amikor vendégként győzte le a rekordbajnokot. A bravúros siker után azonban fordult a kocka, a Sahtar lejtőre került, a Real megkezdte a felkapaszkodást, és önbizalommal várta az ötödik fordulót, hogy visszavághasson az ukrán csapatnak, illetve bebiztosítsa a helyét a nyolcaddöntőben.

A donyecki mérkőzés ennek szellemében indult: Marco Asensio már a negyedik percben eltalálta a kapufát, a Real emellett többször is próbálkozott, de gólig nem jutott az első félidőben. A Sahtar pedig kaput eltaláló lövésig sem, így senki sem számíthatott arra, ami a második félidőben történt! Az ukrán bajnok először az 54. percben dolgoztatta meg Thibaut Courtois-t, majd Dentinho az 57.-ben mattolta is a franciát. A Real Madridnak innen már nem volt visszaút, sőt, Manor Szolomon a 82. percben villámgyors kontratámadás után megduplázta csapata előnyét. A Sahtar ezzel második alkalommal is elverte a tizenháromszoros BL-győztest, ráadásul meg is előzte a tabellán.

Bajnokok Ligája csoportkör, 5. forduló, B csoport:

Sahtar Donyeck–Real Madrid 2-0 (0-0)

Gólszerző: Dentinho (57.), Szolomon (82.)

A csoport másik mérkőzésén: Mönchengladbach–Internazionale 2-3.

Az állás: 1. Mönchengladbach 8 pont, 2. Sahtar Donyeck 7 (5-12), 3. Real Madrid 7 (9-9), 4. Internazionale 5.

Még továbbjuthat a Salzburg

A másik kora esti mérkőzése is nem várt eredményt hozott: a forduló előtt mindössze egypontos Salzburg a Lokomotiv Moszkva vendégeként nyert. Az osztrák klub Mërgim Berisha duplájával a félidőben két góllal vezetett, majd a szünet után mindkét oldalon született egy-egy találat. A Salzburg először tudott nyerni a Bajnokok Ligája idei kiírásában, sikerével az A csoport harmadik helyére lépett elő, és életben tartotta esélyeit a továbbjutásra.

Bajnokok Ligája csoportkör, 5. forduló, A csoport:

Lokomotiv Moszkva–Salzburg 1-3 (0-2)

Gólszerző: Mirancsuk (79. – tizenegyesből), ill. M. Berisha (28., 41.), Adeyeni (81.)

A csoport másik mérkőzésén: Atlético Madrid–Bayern München 1-1.

Az állás: 1. Bayern München 13 pont – már továbbjutott, 2. Atlético Madrid 6, 3. Salzburg 4, 4. Lokomotiv Moszkva 3.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.