Szó sem lehet arról, hogy Kleinheislert engedjék hazajönni

A labdarúgó NB I. 2. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a listavezető Ferencváros szerda este 20 órakor fogadja az utolsó helyezett Diósgyőrt. A vendégek kispadján a bajnokságban most debütál a január 7-én kinevezett új vezetőedző, a 46 éves horvát Zoran Zekić.

Magyar Nemzet
2021. 01. 19. 11:20
null
Zoran Zekic Forrás: dvtk.eu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Diósgyőr idén két felkészülési mérkőzést játszott, január 9-én Debrecenben 1-0-ra verte az NB II-es DVSC-t, múlt szombaton pedig hazai pályán 0-2-ről fordítva 3-2-re a Mezőkövesdet. Az új vezetőedző, a horvát Zoran Zekić azonban a DVTK hét eleji, szezonnyitó sajtótájékoztatóján az utóbbi győzelmet sem értékelte túl – sőt!

– Ahogy a mérkőzés után is elmondtam, nem vagyok boldog a látottak miatt. Sok új játékos szerepelt a csapatban, de legalább látjuk, hogy milyen gondokkal küzdünk. Talán nem is láttam még edzői karrierem során ennyi hibát, mint az első félidőben. A küzdés a minimum, de ennél jobban kell játszani. Mielőtt Magyarországra érkeztem, némileg ismertem a magyar labdarúgást, az FTC és a Fehérvár több nemzetközi kupamérkőzését is láttam. A DVTK-t kevésbé ismertem, de az elmúlt tíz napban jobban elmélyültem a helyi viszonyokban, és látom, mit jelent a városnak a csapat, és milyen rengetegen szorítanak nekünk. Ez a klub nem érdemli meg, hogy az utolsó helyen álljon. Nincs időnk, főleg nem panaszkodásra, a siker érdekében férfi módjára kell játszani, s tisztelni a klubot és a szurkolókat. Azért jöttem, hogy az élvonalban tartsam a DVTK-t, a kiesés nem opció számomra, ez fel sem merül bennem – szögezte le Zoran Zekić.

Zoran Zekić fejében meg sem fordul a kiesés gondolata
Fotó: dvtk.eu

A vezetőedző elmondta, hogy még egyáltalán nem volt ideje megismerni a várost, mert az egész napját a stadionban tölti, csak aludni jár haza. S nem kertel a problémákat illetően.

– Nyolc labdarúgót igazoltunk, többen már előttem érkeztek. Az újak közül néhányat jól ismerek, mert Eszéken dolgoztunk együtt. A bajnokságban mi kaptuk a legtöbb gólt, ami alapos magyarázatot ad arra, miért igazoltunk ennyi védőt. Támadásban megvannak a játékosok, de a szombati találkozó is alátámasztotta, nekem olyanok kellenek, akik nem csak akkor hasznosak, amikor mi birtokoljuk a labdát, hanem akkor is, amikor az ellenfél. Őszinte leszek, nem sok olyan játékosom van, aki jelenleg kilencven percet végig tud játszani a megfelelő színvonalon.

Zoran Zekić elárulta, hogy szívesen látná újra a csapatában Kleinheisler Lászlót, ám ő az NK Osijek egyik legfontosabb játékosa, akit nem engednek el. Eszéken 2019 elején dolgoztak együtt.

Nem könnyű feladat az NB I-ben a Ferencváros ellen debütálni, de Zekićnek ez jutott.

– Sok felvételt láttam az FTC-ről, még annak idején a Dinamo Zagreb elleni meccsüket is. Amióta Diósgyőrbe érkeztem, sokat segített a videóelemzőnk, minden információ rendelkezésre áll. Az FTC nagyon jó csapat, a legjobb Magyarországon, mi pedig az utolsó helyen állunk; így kell felkészülnünk a találkozóra. Azt nem tudom megmondani, hány százalék esélyünk van az FTC ellen, nem vagyok bukméker – jegyezte meg Zoran Zekić.

Bajnoki cím és kupagyőzelmek a Sheriff Tiraspollal

Az eszéki születésű Zoran Zekić játékosként középcsatár volt, legnagyobb sikere a Maccabi Haifa színeiben szerzett izraeli bajnoki cím a 2003/2004-es idényben. Edzőként szülővárosában, az NK Osijek csapatával a 2016/2017-es bajnokságban a 4. helyen végzett, az Európa-liga selejtezőjében pedig a negyedik körig vitte el az együttest; az andorrai Santa Colomna után a svájci Luzernt és a holland PSV Eindhovent is kiverték. Utóbbi nagy bravúr volt, a csoportkörbe jutásért az Austria Wiennel szemben úgy maradtak alul, hogy az osztrákok idegenben lőtt góllal léptek tovább. A következő idényben az NK Osijek újra a negyedik helyen végzett Zekić vezetésével, aki Eszéken a mai napig a leghosszabb ideig hivatalban lévő edző: 1305 nap alatt 152 hivatalos mérkőzésen irányította a csapatot, a mérlege 69 győzelem, 43 döntetlen és 40 vereség. Zekić a legnagyobb sikereit azonban edzőként is külföldön érte el: a moldáv Sheriff Tiraspollal 2019-ben bajnok és kupagyőztes lett, és a kupát 2015-ben is megnyerte. Tavaly októberben lemondott a posztjáról, pedig a Sheriff akkor is az élen állt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.