Dokumentumfilmet forgat egy híres lemezstúdióról a McCartney-lány

Mary McCartney elmondta, hogy gyermekkorának sok emléke fűződik az Abbey Road-i stúdióhoz.

Forrás: MTI2021. 01. 13. 10:46
General view of the world famous Abbey Road Studios as they reopen after an extended lockdown, due to the spread of the coronavirus disease (COVID-19) in London
General view of the world famous Abbey Road Studios as they reopen after an extended lockdown, due to the spread of the coronavirus disease (COVID-19) in London, Britain, June 4, 2020. REUTERS/Hannah McKay - RC2G2H9C5LB1 Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dokumentumfilmet forgat Mary McCartney, Paul McCartney lánya a híres londoni Abbey Road-i lemezstúdióról, ahol a Beatles felvételei is készültek.

Mary McCartney filmjének címe If These Walls Could Sing (Ha ezek a falak énekelni tudnának). Az 51 éves fotós, filmkészítő, Paul McCartney és a néhai Linda McCartney idősebb lánya forgatja az első egészestés dokumentumfilmet a stúdióról, ahol a Beatles dalai nagy részét felvette.

A hangstúdió idén novemberben lesz 90 éves. Neve a Beatles 1969-es albumával vált híressé, amelynek ikonikus borítóján az együttes tagjai az Abbey Road zebráján kelnek át.

Mary McCartney elmondta, hogy gyermekkorának sok emléke fűződik az Abbey Road-i stúdióhoz és régóta foglalkoztatta a gondolat, hogy filmet készítsen róla.

A dokumentumfilmben, amely a Mercury Stúdió produkciójában készül, számos híresség szólal meg, az interjúk mellett a nézők a kulisszák mögé is benézhetnek.

Az Abbey Road Stúdióban 1931 óta készítenek hangfelvételeket. A mai zenei sztárok közül Kanye West és Adele is dolgozott a stúdióban, melynek épülete ma már műemlékvédelmi felügyelet alatt áll.

Mary McCartney gyermekkorának sok emléke fűződik az Abbey Road-i stúdióhoz
Fotó: Reuters

Világhírű producer készít dokumentumfilm-sorozatot Paul McCartney-ról

Múlt év decemberében jelentették be, hogy dokumentumfilm-sorozat készül Paul McCartneyról. A legendás zenész, ex-Beatle pályáját a világhírű amerikai producer, Rick Rubin hat részben fogja feldolgozni. A széria a színfalak mögötti mágikus, misztikus utazás McCartney hihetetlen zenei karrierjébe. Rubin a brit zenész első gitárjától és szerzeményétől a legendás Beatles elképesztő sikeréig mindent bemutat – írta a deadline.com. A McCartneynál több mint húsz évvel fiatalabb Rick Rubin olyan előadók zenei pályáját segítette producerként az elmúlt három évtizedben, mint a System of A Down, a Red Hot Chili Peppers, a Beastie Boys, Tom Petty vagy Johnny Cash. A folyamatban lévő dokusorozatot az Endeavor Content nevű óriáscég finanszírozza és teríti világszerte. A projektben rendezőként részt vesz Frank Marshall, aki idén csinált dokumentumfilmet a Bee Gees együttesről, továbbá Jeff Pollack.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.