Már több mint egymilliárdszor streamelték ezt a régi slágert

Az Oasis slágere lett az első dal a kilencvenes évekből, amely elérte az egymilliárdszoros streamelést a Spotifyon.

Forrás: origo.hu2020. 10. 17. 14:30
null
Oasis Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1995-ben jelent meg a brit Oasis második lemeze, a (What's the Story) Morning Glory?, amiről kétségtelenül a Wonderwall volt a legsikeresebb szám. Ezzel a szerzeményével ma, 25 évvel a kiadás után történelmet is írt a – már jó 10 éve nem működő – zenekar.

Ez lett az első, a kilencvenes években készült és kiadott dal, amely elérte az egymilliárdos streamelési határt a modern kor zeneszolgáltató felületén, a Spotifyon – írja a CoS.

A dal egyébként kislemezként 1995. október 30-án jött ki a lemezről (sorban harmadikként), és arról szól, hogy eljön a képzeletbeli barát, és megment minket magunktól. Kijelenthető, hogy a Wonderwall nem csak az adott lemez legsikerebb dala, hanem az Oasis 18 éves működésének legsikeresebb alkotása.

Az Oasis együttes Wonderwall című dala elérte az egymilliárdos nézettséget
Fotó: YouTube

Az sem lehet véletlen, hogy ez a legnézettebb klip az együttes YouTube-csatornáján. Az Oasis 2009-ben oszlott fel elsősorban a két testvér, Noel és Liam Gallagher közötti ellentétek miatt. Liam Gallagher azóta már többször szorgalmazta ilyen-olyan, főleg twitteren való odaszólás formájában, hogy álljanak össze legalább egy-két alkalomra, de eddig nem járt sikerrel.

Az eredeti cikket az alábbi linkre kattintva érhetik el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.