Oltási kampányfilm-sorozatot forgat az Oscar-díjas rendező

Olaszországban a koronavírus elleni tömeges oltást népszerűsítő kampányhoz Giuseppe Tornatore Oscar-díjas olasz filmrendező segítségét kérte a kormány. A reklámfilmek zenéjét Nicola Piovani ismert filmzeneszerző készíti.

Forrás: MTI2021. 01. 18. 16:34
null
Giuseppe Tornatore kampányfilmmel segít Forrás: Youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Giuseppe Tornatore Oscar-díjas olasz filmrendező oltási kampányfilm-sorozatot forgat az olasz kormány számára.

Olaszországban egyre több embert oltanak be koronavírus elleni vakcinával, ezzel együtt egyre intenzívvé válik az országban a tömeges oltást népszerűsítő kampány. Ehhez kapcsolódóan kérte fel a kormány Tornatorét, hogy egy négyrészes sorozatot készítsen.

Giuseppe Tornatore kampányfilmmel segít
Fotó: Youtube (képernyőfotó)

„Azokat, akik még bizonytalanok és nem akarják magukat beoltatni, nem szabad kriminalizálni. Meg kell őket érteni és segíteni nekik” – mondta a világhírű rendező az első reklámszpot bemutatásakor, a Rai 1 televízió Domenica In című vasárnapi műsorában.

A reklámfilmek zenéjét Nicola Piovani ismert filmzeneszerző készíti. A római alkotó októberben betegedett meg koronavírussal, emiatt öt hetet kellett kórházban töltenie.

A már három hete tartó oltási kampány egyik támogatója a 93 éves Gina Lollobrigida is. A vasárnapi műsorban a díva bejelentette, hogy hétfőn Rómában ő is beoltatja magát.

Olaszországban már az illegális vakcinakereskedelem miatt aggódnak

Példaértékű eredményeket ért el a koronavírus elleni vakcinák beadásában Olaszország. Kár, hogy az igen értékes oltóanyag nem minden cseppje ott végezte, ahol a legnagyobb szükség volt rá. Egyre több gyanú árnyékában folytatódik a koronavírus elleni védőoltás kampánya Olaszországban. Az egészségügyi szektor ellenőrzésére hivatott csendőrségi szárny (N.A.S.) bevetésére egyre több esetben kerül sor, mivel számos visszaélést követtek el országszerte. A beadott oltóanyagok egy részét nem az egészségügyi szervek által meghatározott sorrendben, azaz az egészségügyi dolgozók vagy az idősek otthonában lakó és dolgozó személyek kapták meg, hanem rokonok, barátok, soron kívüli protekciósok. A jelenlegi súlyos vészhelyzetben óriási felelőtlenség és önzés besurranni azok elé, akik hónapokon keresztül fakasszemet néztek a halálos kórral. A visszaélések azonban gomba módra szaporodnak és számos formában ütik fel fejüket a félszigeten.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.