Részegen került börtönbe a legendás fociedző

Az életéről készített dokumentumfilmben a legendás skót fociedző meglepő őszinteséggel mesélt fiatalkori élményeiről.

Forrás: origo.hu2021. 03. 10. 11:05
Ferguson, Alex
A legendás skót fociedző leplezetlenül mesél múltjáról. Fotó: MTI/EPA/David Jones
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alex Fergusonról készített dokumentumfilmben a legendás skót fociedző meglepő őszinteséggel mesélt fiatalkori élményeiről és arról, hogy mennyire nehéz volt családjával elfogadtatni azt, hogy futballista lesz – olvasható az Origón.

A legendás skót fociedző leplezetlenül mesél múltjáról.
Fotó: MTI/EPA/David Jones

Ma már szinte hihetetlen, hogy Alex Ferguson mennyire vad és kicsapongó életet élt fiatal korában, Skóciában. Az egykori fociedző és menedzser elmondta, hogy az apja soha nem vette komolyan a szándékait, nem tartotta semmire a futballt. Annyira összevesztek ezen, hogy apa és fia hosszú ideig nem állt szóba egymással. 1961-1963 között két évig szünetelt a kommunikáció az édesapjával.

Amúgy is én voltam a család fekete báránya, mert egyszer részegen randalíroztam, börtönbe is kerültem egy éjszakára és komolyan megbirságoltak. Apámmal két évig nem beszéltem, amit utólag már nagyon bánok„ -mondta el a filmben Alex Ferguson, aki később a Manchester United csapatával minden idők egyik legsikeresebb edzője és menedzsere lett.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatja.

Mint két kiskakas: összeszólalkozott Solskjær és Guardiola

A Manchester City 21 nyertes tétmérkőzésből álló szériáját törte meg a városi rivális United, amely az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában 2-0-ra győzött az Etihad stadionban. Pep Guardiola nehéz szívvel nyelte le csapata vereségét, a meccs közben össze is szólalkozott kollégájával, Ole Gunnar Solskjærral.

A Manchester United elmúlt három összecsapása 0-0-val ért véget, a Vörös Ördögök rangadóin pedig különösen jellemző ez a végeredmény, így félő volt, hogy a manchesteri derbin sem esik majd sok gól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.