Elemér 2024. február 28.
logo

Gerincproblémák

Pilhál György
2021.02.01. 05:59
Gerincproblémák

Lemondott, de nem kért bocsánatot a keresztény emberektől Pusztaszabolcs alpolgármestere, Csiki Szilárd. Ő az a „szellemes” városvezető, aki nemrég közösségi oldalán egy gumi óvszert ábrázoló fotó mellé, a gyermek Jézust kezében tartó Szűz Mária-kép alá az alábbi bejegyzést tette: „Ez kellett volna anno Máriának, és akkor nem kellett volna kitalálni egy egész vallást egy félre[…] miatt.” Érdekesség, hogy a 2019-es önkormányzati választás kampányában ugyanez a Csiki Szilárd is ott feszített a helyi katolikus templom előtt fotózkodó Közösen Pusztaszerért képviselőcsapatában. Gondolom, kellett a hívők szavazata is.

A kereszténység megsértésének idehaza szinte semmilyen jogi következménye nincs, az erről szóló kereseteket többnyire a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva szokták elutasítani. Nyilván Csiki (Óvszeres) Szilárdot is ez bátoríthatta fel. (Nemrég a Fővárosi Törvényszék bírája egyenesen jópofának minősítette Pápai Gábor karikaturistának azt a rajzát, amely Müller Cecília országos tiszti főorvos asszonyt ábrázolta, amint a keresztre feszített Jézus mellett állva azt mondja: „Alapbetegsége függőséget okozott.”)

Az is érdekes, amit lemondásának indoklásában írt a gerinchiányos alpolgármester: „A támadások engem nem törtek meg, ám a családom nyugalma mindennél fontosabb, őket nem hagyom bántani.” Nyomban elérzékenyülök. Milyen „támadások”, ember? Csak nem azok a felháborodott hozzászólások, amelyek az ön penetráns szövegét követték? Meg azt is írja a kétségbeejtő ember, hogy „helyi szintre is elért a politika mocska”.

Ebben speciel igaza van. Olvastuk az óvszerbejegyzését.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.