A krumpliszsák meg a foltjai

A Jakab Péterre kiszabott bírság nagyságán (4,4 millió forint) szörnyülködött Bangóné Borbély Ildikó és Rig Lajos minap.

2020. 10. 29. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jakab Péterre kiszabott házelnöki bírság nagyságán (4,4 millió forint) szörnyülködött Bangóné Borbély Ildikó és Rig Lajos minap az ATV Start műsorában. (Ismert, a Jobbik-vezér másfél hete egy zsák krumplit próbált meg átadni Orbán Viktornak, azt állítva, a borsodi időközi választáson a kormánypártok ilyen adományokkal vásároltak szavazatokat.) Abban nem vagyok biztos, hogy a témában e két ellenzéki képviselő véleménye a mértékadó, ám így is hasznos volt meghallgatni őket. Megtudhattuk, milyen ijesztően eltávolodtak a valóságtól. Bangóné szerint épp Kövér László házelnök az, aki folyamatosan megsérti az Országgyűlés méltóságát. „Ha valaki trágár szavakat használ a képviselőkre, akkor az ő” – tájékoztatott a szocialista asszonyka, bár egyetlenegy példát sem hozott fel. A jobbikos Rig sem akart lemaradni, ő meg azt mondta, hogy a Fidesz „erőből, dühből és bosszúból” oszt ki ilyen büntetéseket. A házelnök egy diktátor.

Hogy milyen legyen egy általuk elképzelt szabad Országgyűlés? Nos, ideemelek egy tudósításrészletet a „rabszolgatörvény” szavazásának ­2018-as ülésnapjáról: „A hölgyek egy szirénát zúgatva járnak le-fel a teremben, arcukon idvezült derű. Szelfik készülnek, megy a Facebook-élőzés, buli van. […] Az elnöki pulpitust eltorlaszolják, hogy a levezető elnök ne tudja megnyitni az ülést. A lépcső mindkét oldalán ellenzéki hölgyek állnak, hátha erőszak lesz… De nem lesz. […] Kunhalmi Ágnes egy molinóval idétlenkedik, majd két teljes órán át fütyül, de le se fütyülik. Demeter Márta és Keresztes László Lóránt zászlókat lobogtatva járkál az ülésteremben. Talán verbuválni akarnak, ki tudja…”

Hát ez a szabadság. (Ja, nem.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.